Slovenija
26355 ogledov

Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka do konca decembra

Megla v gozdu Profimedia
Ta teden bo zelo novembrski, kakšno bo vreme konec meseca?

Vremenoslovci za danes na severovzhodu napovedujejo delno jasno vreme s koprenasto oblačnostjo. "Drugod bo pretežno oblačno, ponekod na Primorskem, Notranjskem in Kočevskem bo občasno rahlo deževalo," pišejo pri Agenciji za okolje. "Jugozahodnik se bo nekoliko okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 15 stopinj Celzija."

Toplo z občasnimi padavinami

Jutri bo na zahodu in jugu pretežno oblačno z manjšimi padavinami, drugod bo deloma sončno. "Ob morju bo zapihal jugo, predvsem v višjih legah ter v severovzhodni Sloveniji bo pihal jugozahodnik," pišejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 11, v zatišnih legah severovzhodne Slovenije okoli 0, najvišje dnevne od 8 do 18 stopinj Celzija."

Sneg za božič Prazniki Slovenija Takšni so obeti, da bosta božič in novo leto bela

Tudi v sredo in četrtek bo v vzhodnih krajih še delno jasno, drugod pretežno oblačno. "Predvsem v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije bo občasno rahlo deževalo," napovedujejo pri Arsu. "Toplo bo."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad jugovzhodno Evropo, Alpami in Jadranom je šibko območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Nad naše kraje z jugozahodnikom priteka topel in vlažen zrak."

Od 19. do 24. decembra

Nad našimi kraji bo do petka šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo nato oslabelo. "K nam bo s prevladujočim jugozahodnikom pritekal topel in vlažen zrak," še pišejo pri Arsu. "V četrtek bo oslabljena vremenska fronta od juga prehodno oplazila naše kraje, naslednja bo naše kraje prešla v soboto in le malo ohladila ozračje. V začetku prihodnjega tedna bomo na robu ciklona s središčem severneje nad Evropo, vremenske motnje bodo na poti čez srednjo Evropo proti vzhodu le oplazile Slovenijo."

V četrtek bo prehodno lahko kakšna kaplja dežja tudi nekoliko vzhodneje, v petek pa spet večinoma le na zahodu. "V soboto bo prehodno lahko povsod deževalo, nato bodo do torka padavine bolj malo verjetne," še napovedujejo pri Arsu. "Razmeroma toplo bo, po nižinah bodo najvišje dnevne temperature večinoma še nad 10 stopinj Celzija."

Vreme bo podobno novembrskemu

Vremenski portal Ciklon.si piše, da bo vreme v tem tednu zelo podobno novemberskemu. "Že v soboto se je zlasti v višinah s fenskim severovzhodnikom precej segrelo, na Kredarici se je temperatura z jutranjih -10 dvignila na -3 stopinje Celzija," pišejo pri Ciklon.si. "V nedeljo pa je bila temperatura že nad ničlo."

Megla v gozdu | Avtor: Profimedia Profimedia

Z vdorom ciklonskega območja nad Španijo se je po pisanju portala začel proces segrevanja. "Najtoplejši dan v naslednjem tednu bo torek, ko bo na Primorskem in na vzhodu ponekod pomladnih 18 stopinj Celzija," napovedujejo pri Ciklon.si. "Ker bo jugozahodni veter pihal več dni zapored, bo tudi zjutraj precej toplo. Sonca pa bo zelo malo, še največ ga bo na Primorskem in na vzhodu Slovenije."

Božič bo verjetno zelen

Po napovedih vremenskega portala bo verjetno božič tudi letos zelen. "Konec naslednjega tedna sledi prehod vremenske fronte in nastanek ciklona nad genovskim zalivom, ki bi lahko spet prinesel sneženje vsaj v sredogorje," pišejo pri Ciklon.si. "Zadnji izračun GFS-ja ga daje zelo blizu nižinam, vendar v to sami ne verjamemo, ker ni podprt s strani skupinskih izračunov. V dnevih pred Božičem sledi od zahoda okrepitev območja visokega zračnega pritiska. Po nižinah bi bilo lahko precej turobno s celodnevno nizko oblačnostjo."

Za padavine po nižinah se nekoliko poveča možnost v zadnjih dneh leta, vendar bo za natančnejšo napoved potrebno še nekoliko počakati. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Lannilena
    Lannilena 00:05 17.december 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • Avatar cikove
    cikove 15:52 16.december 2019.

    Želite najti dekle za eno noč? Dobrodošli - www.GetMeets.com