Slovenija
57264 ogledov

Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka do konca julija

Nevihta Profimedia
Pred nami je nova ohladitev, kako pa naprej?

"Skoraj smo že na polovici meteorološkega poletja, zaenkrat pa nič posebnega glede temperatur," pišejo pri vremenskem portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved. "Letošnje poletje je zaenkrat v slogu starih poletij v 80-tih. V Ljubljani smo imeli pet vročih dni, ni pa bilo še vročinskega vala, dva dni zapored smo imeli le enkrat povprečno temperaturo večjo od 24 stopinj Celzija. V celinskem podnebju kot vemo mora biti povprečna temperatura vsaj tri dni zapored čez 24 stopinj Celzija, da lahko govorimo o vročinskem valu."

"Vročina, če pride pa ne zdrži dolgo, bolj kot ne je to letos posledica predfrontalnega dogajanja, saj jugozahodnik, ki je znanilec spremembe vremena precej zviša temperaturo. "

Ciklon.si

Tudi v tem tednu nas po napovedih portala čaka podobno ohladitev kot v soboto. "Sedaj bomo kar nekaj časa pod vplivom vzhodnih vetrov in se bo na celini težko segrelo čez 25 stopinj Celzija," poročajo pri Ciklon.si. "V četrtek sledi poslabšanje vremena in vnovična ohladitev."

Če je še v soboto kazalo na vročinski val okoli 22. julija, je bila vremenska slika že v nedeljo popolnoma drugačna. "Evropski in kanadski skupinski izračun kažeta ob koncu naslednjega tedna višinsko kapljo hladnega zraka zelo blizu nas," pišejo pri Ciklon.si. "Kanadčan jo ima celo zahodneje od nas, vendar osebno ne verjamem, da bi to spremenljivo obdobje od četrtka naprej trajalo več dni. Verjetno bodo dopoldnevi od petka naprej sončni, popoldne pa bodo nastajale krajevne plohe in nevihte."

Tudi zadnja vremenska dekada ne bo prinesla nič novega. 

Kaj pravi Arso?

Agencija za okolje za danes in jutri napoveduje sončno vreme z občasno zmerno oblačnostjo. "Ponekod v notranjosti bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja, ki bo jutri oslabela," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najnižje jutranje temperature bodo 7 do 12, na Primorskem do 16, najvišje dnevne danes od 21 do 25, na Goriškem in ob morju do 27 stopinj Celzija, jutri pa bo za kakšno stopinjo topleje."

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo posamezne plohe ali nevihte, bolj verjetne v severozahodni Sloveniji. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Na Primorskem bo popoldne zapihala šibka burja.

"Nad Alpami in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Z vzhodnimi vetrovi priteka nad naše kraje razmeroma suh zrak."

Od 16. do 21. julija

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Od četrtka do torka bodo naši kraji večinoma na robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo. Predvsem v četrtek bo na vreme v naših krajih vplivala višinska dolina hladnega in vlažnega zraka.

"V četrtek bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, od petka do torka pa bo večinoma suho in precej sončno vreme," še pišejo pri Arsu. "V četrtek bo prehodno spet nekaj stopinj hladneje, nato se bo postopno ogrelo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Milteolla
    Milteolla 00:50 14.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw

  • leonardo83 14:32 13.julij 2020.

    https://www.vreme.us/vreme-25-dni-celje.html

  • Avatar drecos
    drecos 10:53 13.julij 2020.

    sam kopirat znate