Slovenija
15283 ogledov

Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka do konca meseca

Oblaki Profimedia
Poletnih temperatur še nekaj časa ni pričakovati.

Portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved napoveduje, da bo že jutri in v naslednjih dneh topleje, vendar kakega poletnega dneva, kot je bil v soboto, ni pričakovati.

"Petindvajsetica ali malo čez bo v tem tednu možna šele ob koncu tedna, verjetno v Prekmurju," napovedujejo pri Ciklon.si. "Spodbudno je to da se bo okoli 25. junija povečala stanovitnost s krepitvijo območja visokega zračnega pritiska nad Srednjo Evropo. Vsaj tako kaže evropski model, medtem ko Američan še ne ve, v katero smer bi šel. Verjetno bo takrat tudi nekaj dni vreme precej poletno in vroče s temperaturami okoli 30 stopinj Celzija. Tako vreme smo imeli v osemdesetih, ko je na nas vplival večinoma azorski anticiklon, ki se kaže tudi sedaj. Ob koncu meseca je videti nov vdor atlantske doline proti Sredozemlju, vendar je še predaleč za resno napoved."

Kaj pravi Arso?

Agencija za okolje za popoldne napoveduje oblačno vreme, pojavljale se bodo manjše krajevne padavine. "Ponekod bo pihal veter severnih smeri," pišejo pri Arsu. "Temperature bodo od 16 do 20, na Primorskem in v jugovzhodnih krajih do 22 stopinj Celzija."

Jutri bo pretežno oblačno, občasno bodo še manjše krajevne padavine. "Ponekod bo pihal veter severnih smeri," pišejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 18 do 23, na Primorskem do 25 stopinj Celzija."

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo ponekod manjše krajevne padavine, deloma plohe, lahko bo tudi kakšna nevihta. V četrtek bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo krajevne plohe in nevihte.

"Nad Balkanom je plitvo območje nizkega zračnega tlaka, nad srednjim Jadranom pa višinsko jedro hladnega zraka," razlagajo pri Arsu. "Od severovzhoda priteka nad naše kraje vlažen zrak."

 | Avtor:

Od 19. do 24. junija

Ozračje nad nami bo ostalo razmeroma vlažno in nestabilno.

"Nadaljevalo se bo nestalno vreme s plohami in nevihtami, ki se bodo pojavljale predvsem sredi dneva in popoldne," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • leonardo 15:15 15.junij 2020.

    Medard se še nikoli ni zmotil, kakor tudi Zofka in ledeni možje ne: No kakšen dan zamika morda.