Slovenija
11995 ogledov

Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka do začetka aprila

Mraz Profimedia
Mrzlo bo, tudi v začetku aprila bodo temperature pod povprečjem.

Agencija za okolje napoveduje, da bo v soboto na Primorskem zmerno, drugod pretežno oblačno z občasnimi snežnimi padavinami, deloma plohami. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka do zmerna burja, drugod severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno in vetrovno.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad zahodno Evropo in Atlantikom je območje visokega zračnega tlaka, ki sega do vzhodnih Alp," razlagajo pri Arsu. "Nad naše kraje od severa doteka hladen in občasno bolj nestabilen zrak."

Od 23. do 28. marca

Od torka do nedelje bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. V višinah bodo v torek in sredo še prevladovali vetrovi severnih smeri, od četrtka do nedelje pa zahodni vetrovi.

V celotnem obdobju kaže na večinoma suho in dokaj sončno vreme. V drugi polovici tedna bo postopno topleje.

Kako kaže naprej?

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, piše, da se bo iznadArktike v prihodnjih dneh spustil še hladnejši zrak - najhladneje bo v soboto zjutraj. "Ob vdoru polarnega zraka bo nad Sredozemljem nastalo ciklonsko območje, ki pa bistveno ne bo vplivalo na vreme pri nas," piše Gregor Skok. "Ob koncu tedna bomo dobili od njega le oblačnost in severni veter oz. burjo na Primorskem. Burja bo verjetno najmočnejša v noči na ponedeljek, ko bodo sunki pod Velbitom verjetno blizu 150 kilometrov na uro. Na Balkanu si lahko obetajo kar precej novega snega."

Nad severnim delom Atlantika še vedno vztraja izrazito območje visokega zračnega pritiska. Toplejši zrak sega daleč...

Objavil/a ciklon.si /srednjeročna napoved dne Sreda, 17. marec 2021

V začetku naslednjega tedna se bo anticklon iznad Atlantika pomaknil proti Srednji Evropi, zato se bo zlasti v višinah nekoliko ogrelo, še vedno pa bo prehladno za ta letni čas. "Po nižinah bomo tudi naslednji teden stežka dosegli 15 stopinj Celzija, večja verjetnost v drugi polovici tedna," še pišejo pri Ciklon.si. "Zjutraj pa bo vsaj do četrtka 25. marca še večinoma pod ničlo. Nadaljevalo se bo suho vreme z nekaj sonca in občasno spremenljivostjo."

Po napovedih portala zaenkrat kaže, da bo tudi začetek meseca aprila oz. prva dekada hladnejša od dolgoletnega povprečja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:03 20.marec 2021.

    Še vremenu se meša! Ha ha ha!!!

  • djdj 23:04 19.marec 2021.

    Hja. Občutim to "najtoplejšo zimo, odkar se meri temperature" Kapa in bunda v drugi polovici marca. Res tropsko in v višjih krajih še sneg.