Slovenija
23985 ogledov

Srednjeročna napoved: To nam še prinaša julij

Vreme: Sonce in oblaki Profimedia
Najprej ohladitev, nato dolga vročina. Bodo vročinski valovi stalnica letošnjega poletja?

Vremenoslovci na Arsu za jutri napovedujejo nekoliko hladnejši dan; najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju in na Goriškem okoli 21 stopinj Celzija. Dan bo spremenljivo oblačen s krajevnimi nevihtami, temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 stopinj.

Obeti Arsa kažejo, da bo v sredo precej jasno, na Primorskem bo še pihala šibka burja. V četrtek bo dopoldne oblačno, občasno bo deževalo, popoldne se bo delno zjasnilo, nastala bo kakšna nevihta. V petek bo delno jasno.

Pred nami atlantske motnje, nato dolga vročina

Na vremenskem portalu Ciklon.si/Srednjeročna napoved pri napovedih za prihajajoče dni izpostavijo, da jutrišnja ohladitev ne bo edina v tem tednu. "Druga atlantska motnja nas čaka v četrtek in tretja predvidoma ob koncu tedna. Takrat lahko pričakujemo, da bi se lahko temperatura na 850mb, prehodno spustila tudi pod 10 stopinj Celzija." 

Dodajajo, da bo ves teden nekoliko hladnejši, vendar da to nikakor ne pomeni, da nas čaka "kakšen mraz sredi poletja". Temperature bodo le nekoliko nižje, na Primorskem pa bodo še vedno dosegle 30 stopinj, tudi drugod bo ob koncu tedna večinoma čez 25 stopinj Celzija. 

Vročina se bo po napovedih omenjenega portala predvidoma vrnila po 13. juliju, ko se bo nad Sredozemljem spet okrepilo območje visokega zračnega pritiska. "Novi vročinski val, ki nas čaka, bi bil lahko zelo dolg in ne bi bili presenečeni, če bi trajal tja do konca julija," objavljajo na Ciklon.si/Srednjeročna napoved. 

Bleščavo sonce Slovenija Slovenija Pozor, pri nas ponekod te nove prepovedi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:02 05.julij 2022.

    Še za 2. dni vnaprej ne znate napovedat vreme!!!