Slovenija
8790 ogledov

Srednjeročna napoved: Vreme bo čisto nasprotje zdajšnjemu!

Sneg Epa
Sneg je napovedan celo do nižin.

"Začel se je mesec april, ki bo po mojem mnenju tudi blizu dolgoletnega povprečja 1981-2010," o temperaturah v mesecu, ki je pred nami pravi Gregor Skok s portala Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved. "Osebno ne pričakujem ekstremno toplega vremena, razen danes in jutri. Vreme v naslednjem tednu bo čisto nasprotje temu tednu. Lahko nas obišče tudi sneg in to vse do nižin."

Danes bo še zelo toplo, jutri pa bo po napovedih Ciklon.si v višinah že začel prihajati precej bolj vlažen zrak, zato se bodo začele čez dan in popoldne pojavljati predfrontalne krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v vzhodni Sloveniji. "Zvečer in v noči na soboto pa se bodo padavine okrepile in zajele večji del Slovenije," pišejo pri Ciklon.si. "Zbudili se bomo v deževno praznično jutro, meja sneženja se bo verjetno spustila tja do 900 metrov, zapihal bo severni veter, na Primorskem zmerna burja. Čez dan bodo verjetno padavine od severa ponehale, oblaki se bodo trgali. Sobota bo bistveno hladnejša, saj bodo temperature čez dan med 8 in 13 stopinjami, na Primorskem bo do 18 stopinj Celzija. Veter se bo v noči na nedeljo polegel, zato bo zjutraj kar mrzlo, večinoma okoli ničle, le na Primorskem okoli pet stopinj. Čez dan bo sončno in kar vetrovno, še bo pihal severni veter, temperature bodo večinoma pod 10 stopinj Celzija. Popoldne so možne kratkotrajne plohe."

Marec je bil na koncu v skladu z dolgoletnim povprečjem, ponekod celo malo pod njim. V vzpetem svetu pa je bil marec...

Objavil/a ciklon.si /srednjeročna napoved dne Četrtek, 01. april 2021

Nov teden se bo začel s spustom že omenjene arktične mase proti jugu, če bo res snežilo do nižin pa boste izvedeli v soboto ali nedeljo. Nestanovitno in hladno vreme bo verjetno trajalo kar večji del naslednjega tedna. Stabilno in toplejše vreme pa se pričakuje v dneh okoli 15. aprila.

Kaj pravi Arso?

Agencija za okolje napoveduje, da bo ponoči dež prehodno zajel večji del Slovenije in jutri zjutraj večinoma ponehal. "Od severa se bo pričelo jasniti," pišejo pri Arsu. "Na Primorskem bo proti jutru zapihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo na severu okoli 2, drugod od 5 do 11 stopinj Celzija."

Jutri se bo delno razjasnilo, najkasneje na jugovzhodu. Čez dan bo v notranjosti Slovenije spremenljivo oblačno, nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

V nedeljo bo povečini sončno in hladno, pihal bo veter vzhodnih smeri.

V ponedeljek bo sprva jasno s hladnim jutrom, čez dan se bo v zahodni, popoldne pa tudi v osrednji Sloveniji pooblačilo. Zapihal bo jugozahodnik, ob morju jugo.

"Hladna fronta se od severa pomika nad Slovenijo," razlagajo pri Arsu. "Nad naše kraje je s severovzhodnimi vetrovi začel dotekati hladnejši in bolj vlažen zrak."

𝗜𝘇𝗿𝗮𝘇𝗶𝘁 𝘃𝗿𝗲𝗺𝗲𝗻𝘀𝗸𝗶 𝗽𝗿𝗲𝗼𝗯𝗿𝗮𝘁 𝙑 𝙩𝙚𝙢 𝙩𝙚𝙙𝙣𝙪 𝙥𝙤𝙣𝙚𝙠𝙤𝙙 𝙧𝙚𝙠𝙤𝙧𝙙𝙣𝙤 𝙫𝙞𝙨𝙤𝙠𝙖 𝙩𝙚𝙢𝙥𝙚𝙧𝙖𝙩𝙪𝙧𝙖, 𝙥𝙧𝙞𝙝𝙤𝙙𝙣𝙟𝙞 𝙩𝙚𝙙𝙚𝙣 𝙢𝙧𝙖𝙯 𝙞𝙣 𝙨𝙣𝙚𝙜? Zadnje dni...

Objavil/a ARSO vreme dne Petek, 02. april 2021

Od 6. do 11. aprila

Predvidoma bo v torek, ob prihodu hladne fronte, nad severno Italijo nastal izrazitejši sekundarni ciklon, ki bo vplival tudi na vreme pri nas. Od severozahoda bo Alpe in severno Sredozemlje dosegel mrzel polarni zrak. Od srede do petka bo v višinah k nam od severa doteka dokaj hladen zrak, ob koncu tedna pa že malo toplejši, a tudi bolj vlažen.

 | Avtor:

V torek bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo lahko spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Količine padavin se še ne da zanesljivo napovedati.

"Od srede do petka kaže na razmeroma hladno in dokaj sončno vreme," še napovedujejo pri Arsu. "V sredo popoldne bo možna kakšna manjša ploha, tudi snežna. V petek bo začel pihati jugozahodnik. Ob koncu tedna bo več oblačnosti na zahodu, kjer bodo najverjetneje tudi manjše padavine. Nekoliko topleje bo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar drecos
    drecos 21:14 02.april 2021.

    ne verjamem tem budalam na ciklon polonoma nič, nesposobni do kraja