Slovenija
2842 ogledov

Srednjeročna napoved vremena: Dež, dež, dež

dež
1/2
Saša Despot
Vreme: Ponoči se bo začasno zjasnilo, ponekod po nižinah bo nastala megla. Konec tedna pa spet dež.

Jutranje temperature bodo od 1 do 7, ob morju okoli 11 stopinj Celzija. V četrtek bo sončno, del dopoldneva bo ponekod po nižinah še megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 21 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh agencije za okolje.

V petek in soboto bo povečini sončno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla. V nedeljo bo oblačno s padavinami in občutno hladneje. Meja sneženja se lahko spusti do alpskih dolin.

Vremenska fronta je prešla Slovenijo. Od severozahoda priteka k nam v višinah postopno bolj suh zrak.

dež | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Od nedelje se bo nad srednjo Evropo, severnim Sredozemljem in zahodnim Balkanom obnavljalo ciklonsko območje, ki bo vplivalo tudi na vreme pri nas. Sprva bo v spodnjih plasteh od vzhoda pritekal precej hladen zrak.

Od nedelje do petka kaže na povečini oblačno vreme s pogostimi padavinami. Od nedelje do torka se meja sneženja občasno lahko spusti pod 1000 m nadmorske višine. V drugi polovici tedna bo nekoliko topleje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.