Slovenija
15704 ogledov

Srednjeročna vremenska napoved: Zimski scenarij na koncu meseca?!

Sneg Profimedia
Teden, ki je pred nami bo precej deževen. Meja sneženja bo na okoli 900 metrih.

Vremenoslovci napovedujejo, da se bo zjutraj po nižinah v notranjosti zadrževala megla ali nizka oblačnost. "Tudi drugje se bo oblačnost od juga začela naraščati, dopoldne bo začelo rahlo deževati," pišejo pri Agenciji za okolje. "Padavine se bodo popoldne na zahodu nekoliko okrepile, na vzhodu bo suho. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do okoli 15 stopinj Celzija."

Jutri bo oblačno in deževno, meja sneženja se bo popoldne v severni Sloveniji prehodno spustila do okoli 900 metrov nadmorske višine. "Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, ob morju 13, najvišje dnevne od 5 do 11, v alpskih dolinah malo nad 0, ob morju do 15 stopinj Celzija."

V četrtek več suhega vremena

Tudi v sredo bo sprva oblačno z dežjem, ki bo popoldne oslabel. V četrtek bo več suhega vremena, oblačnost se bo trgala.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad osrednjim Sredozemljem se poglablja izrazito ciklonsko območje," napovedujejo pri Arsu. "Z južnimi vetrovi v višinah bo k nam začel dotekati precej vlažen in topel zrak."

Od 14. do 19. novembra

Nad zahodno Evropo in zahodno polovico Sredozemlja bo ciklonsko območje. V višinah bodo nad nami prevladovali vetrovi južnih smeri.

"Prevladovalo bo oblačno vreme s pogostimi in občasno predvsem na zahodu tudi obilnimi padavinami," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah okoli 10 stopinj Celzija."

Zadnji teden: Različni scenariji, eden je precej zimski

Portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, tudi napoveduje "precej zanimivo zadnjo dekado v novembru". "V najboljšem primeru, bi lahko vstopili v precej zimsko obdobje," pišejo pri Ciklon.si. "V zadnjem tednu bi lahko iznad Atlantika prihajala ciklonska območja, od severovzhoda pa bi lahko dobivali precej mrzel celinski zrak. Seveda je vse skupaj še precej v oblakih, že čez kak teden bo vse skupaj bolj jasno."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar praufo
    praufo 20:00 11.november 2019.

    ja kaj čmo zima je pred vrati, lep zasnežen dan, pa če posije sonce, pa te manj zebe kot te dni ko je pri +5 stopinj vlage 90%, najboljša kombinacija, pa še dež, zebe do kosti ... komaj čakam da ...prikaži več mine ta november, najslabši mesec v letu