Slovenija
345 ogledov

Srnjak napadal ljudi

Srnjak Profimedias
Na Facebooku opozorilo pred srnjakom, ki naj bi napadal ljudi

Uporabnica na Facebooku opozarja pred nevarnim srnjakom, ki naj bi hudo poškodoval njeno sosedo. 

 

Policisti Policijske uprave Ljubljana prijave oškodovanca o takšnem dogodku nimajo, uporabnica pa se na našo prošnjo za dodatna pojasnila še ni odzvala. 

"Soseda je dobila več udarcev z rogovi v različne dele telesa, na nogi pa ji je počila žila in ima velik hematom. Povedano mi je bilo, da je napad trajal kar okoli 10 minut.  K sreči srnjak ni zadel notranjih organov v telesu," nam je povedala Brigita, ki je na svojem Facebook profilu objavila opozorilo pred srnjakom. 

Gorazd Završnik iz Lovske družine Mengeš je povedal, da so srnjaka včeraj odstrelili kolegi iz Lovske družine Pšata, saj je šel na njihovo ozemlje. 

Direktor lovske zveze za kaj takega še ni slišal

"Paritveno obdobje je julija, avgusta," je navedbe iz objave na Facebooku, da naj bi bil srnjak nasilen zaradi tega, ker se pari, zavrnil direktor Lovske zveze Slovenije Srečko Žerjav. 

"Srnjak se običajno zelo boji ljudi in se jim na daleč umakne. Slišal sem že, da je koga poškodoval srnjak, ki so ga imeli v ujetništvu, da bi koga poškodoval divji srnjak, pa še nisem slišal," je povedal Žerjav. 

"Obnašal se je kot pes"

Da je šlo za srnjaka iz ujetništva, je potrdil tudi Alojz Šket iz Lovske družine Pšata. "To ni bil divji srnjak, neki kmet ga je imel leto in pol ali dve leti v ujetništvu. V začetku je zelo krotek, starejši pa postanejo popadljivi. Nič se ni bal ljudi, obnašal se je kot pes. Letal je za ljudmi, v nekaj se je tudi zaletel," je povedal Šket. Da gre za pravega, je lovec, ki ga je odstrelil, ugotovil tako, da se ni umikal, ko mu je spustil nekaj klicev, pa je celo šel proti njemu. Da je pravi, so naknadno ugotovili tudi s posnetka, saj je nekdo srnjaka, ki je "razgrajal" na dvorišču, posnel. 

Šket je dejal, da je imel podobno izkušnjo s srnjakom tudi sam, sicer pred dvajsetimi leti. Ko so ga prepričali, da je stopil v ogrado, v kateri je bil "udomačeni" srnjak, se je ta zaletel vanj. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2