Slovenija
3687 ogledov

Šrot bo plačal 51 milijonov odškodnine

Boško Šrot Anže Petkovšek
Pivovarna Laško naj bi zmagala v odškodninski tožbi proti Šrotu.

Nekdanji prvi laški pivovar Boško Šrot, ki na Dobu prestaja zaporno kazen, bo moral Pivovarni Laško Union plačati več kot 51 milijonov evrov odškodnine, danes piše portal Siol. Pivovarna je namreč po njihovih informacijah po osmih letih pravdanja zmagala v odškodninski tožbi proti Šrotu.

Na podlagi te tožbe je Pivovarna po pisanju Siola na Okrajno sodišče v Celju že vložila tudi predlog za izvršbo zoper Šrota in družinsko podjetje Atka-Prima, s katero jima bo poskušala odvzeti vse njuno premoženje.

Direktorica korporativnih odnosov v Pivovarni Laško Union Tanja Subotić Levanič je danes za STA povedala, da informacije o plačilu omenjene odškodnine ne more ne potrditi ne zanikati, saj zadevo prepuščajo pristojnemu sodišču. Na pojasnila sodišča STA še čaka.

Nekdanja Pivovarna Laško, ki je od leta 2015 v lasti Heinekena, je leta 2011 proti Šrotu vložila tožbeni zahtevek v višini nekaj več kot 13,3 milijona evrov. Za toliko naj bi Šrot s škodljivimi posli oškodoval družbo, ko si je za financiranje menedžerskega prevzema izposojal denar. Da je Šrot odškodninsko odgovoren za svoja ravnanja, je v začetku leta 2016 potrdilo Okrožno sodišče v Celju. V pritožbah se je nazadnje Šrot neuspešno obrnil na vrhovno sodišče, je povzel portal.

Zaradi izčrpavanja in spornih posojil so tožbe proti Šrotu vlagale tudi druge, zdaj že nekdanje članice pivovarske skupine - družbe Radenska, Fructal in Delo. Vendar vse te družbe po ugotovitvah portala po vsej verjetnosti ne bodo videle dosojene odškodnine, saj je družina Šrot večino svojega premoženja zaščitila. Zaseženo premoženje pa naj ne bi zadoščalo niti za pokritje stroškov sodnih postopkov, še piše Siol.

Boško Šrot Slovenija Šrot mora plačati 51 milijonov evrov in obresti Boško Šrot Boško Šrot Slovenija Zadeva zoper Boška Šrota in Pivovarno Laško končana

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • leonardo 15:42 22.januar 2019.

    Lahko pišejo o dolgovih, o oazah o neizterljivosti dolgov, saj papir vse prenese, kolona pa gre dalje! Ko bomo mi pod zemljo po tem ko jim bomo poplačali dolgove, pa bodo njihovi otroci in vnuki milijonarji, ki bodo še naprej srali po revežih!

  • jakec42 14:48 22.januar 2019.

    Pričakovano,kaj pa bi pričakovali drugega sodišče mu je dalo čas da nakradeno skrije kot drugi lopovi-joj kakšno sodstvo in država!!!

  • kapibara1 12:23 22.januar 2019.

    Da ti uspe ukrasti milijon evrov, te ne dobijo, davčni ne moreš dokazati izvor premoženja, te zakonsko oglobijo za 70%, ostane ti 300.000 tax- fre in opran denar