Slovenija
18 ogledov

Šrot in Bavčar zanikata očitano

Igor Bavcar Aleksander Ceferin
1/8
Žurnal24 main
Na ljubljanskem sodišču sta bila zaslišana tako Boško Šrot kot Igor Bavčar. Oba zanikata, da bi storila karkoli nezakonitega.

Po zaslišanju pri preiskovalni sodnici je Igor Bavčar v izjavi za medije zapisal, da pričakuje, da preiskava zoper njega ne bo uvedena. "Nisem pral denarja in tožilčevi očitki so smešni. Sicer pa ni vse slabo, kar sliši na ime Milan Kučan, mislim, da je zelo premislil, ko je Zoranu Jankoviću odsvetoval, da me ovadi. Kučan namreč ve, da ti lahko ob preveč zavzetem pihanju politična pena pristane na lastnem obrazu," piše Bavčar.

 

Sicer pa menim, da zahajajoča politična trojka Janković-Kresal-Zalar preveč gleda ameriške nadaljevanke a la Court TV, saj očitno meni, da je kamerman, ki čepi v grmovju pred mojo hišo, že izvedeno dokazno breme.
Igor Bavčar

"Z menoj se že 24 mesecev ukvarjajo neke posebne, izjemne, direktne, specialne in kar je še takih enot. Z menoj se ukvarja 30, ne 60, ne 90 kriminalistov in mi v 24 mesecih niso uspeli dokazati ničesar, ker ničesar ni, namesto tega prek medijev razglašajo o stomilijonskem oškodovanju Pivovarne Laško, pa tega nisem niti osumljen." Bavčar pričakuje ustavitev postopka, "kar pričakuje vsa strokovna in dostojna javnost. Pričakujem ustavitev postopka, ker nisem pral denarja, kar je dejstvo."

 

Šrot: Storil nisem nič nezakonitega
Zaslišanje Boška Šrota, ki je na sodišče prišel sam, se je končalo po slabi uri. "Tožilec mi očita dva sklopa nezakonitih ravnanj: prvič, menedžerski prevzem Pivovarne Laško in drugič, da sem svojemu prijatelju Igorju Bavčarju, tako tožilec, pri prodaji deleža v Istrabenzu podaril 25 milijonov evrov. Storil nisem nič nezakonitega, menedžerski prevzemi niso nezakoniti, povsem nesmiselno pa bi bilo, da bi iz svojega premoženja komurkoli kaj podarjal," je povedal Šrot, poročajo Finance.

Bosko Srot | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Česa ju bremenijo?
Skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala je julija lani vložila obtožnico zaradi domnevnega oškodovanja Pivovarne Laško in njenih hčerinskih družb za 109 milijonov evrov. Fizičnim osebam očitajo kazniva dejanja zlorabe položaja ali pravic, zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, ponareditve ali uničenja poslovnih listin, pranja denarja ter pomoči pri zlorabi položaja ali pravic in pri pranju denarja.

Šrota obtožnica bremeni več kaznivih dejanj, Bavčarja pa pranja denarja.  "Osumljen sem pranja denarja, prodal sem opcije, dobil denar na edini transakcijski račun in naj bi vedel, da izvira iz kaznivega dejanja, drugih, ne mene," je za Žurnal24 dejal Bavčar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.