Slovenija
22 ogledov

Šrot naj ne zlorablja Maga

boÅ¡ko Å¡rot despot Žurnal24 main
Novinarji tednika Mag so Boška Šrota pozvali, naj iz nadzornega sveta Dela odpokliče Andrijano Starina Kosem in Stojana Zdolška.

Novinarji zahtevajo odstop zaradi "politično in kapitalsko motiviranih pritiskov", ki sta jih nadzornika izvajala na uredništvo Maga. Predsednika uprave Pivovarne Laško je v. d. odgovornega urednika Silvester Šurla obvestil dvakrat, a odgovora ni prejel.

Nazadnje so zaposleni oba nadzornika pozvali k odstopu v petek, 21. decembra, po glasovanju o predlaganem kandidatu za novega odgovornega urednika Maga Vesa Stojanova. Ker niso prejeli nobenega odziva, se obračajo na Šrota, "ki je v intervjuju za Sobotno prilogo Dela dal javno zavezo, da Dela ne bo zlorabljal za svoje zasebne potrebe ali za potrebe skupine Pivovarna Laško".

Enostranske odločitve imajo negativen vpliv na medije
Veso Stojanov, ki je tudi sam član nadzornega sveta Dela, na petkovem glasovanju ni dobil niti enega glasu podpore, saj so se vsi redno zaposleni na Magu izrekli proti. Novinarji so spet opozorili na poziv Evropske zveze novinarjev (EFJ), naj časopisna hiša Delo izbere novega odgovornega urednika revije Mag, ki bo imel podporo novinarjev.

"Zelo smo zaskrbljeni nad dogajanjem v slovenskih medijih v zadnjem obdobju in upamo, da bo dialog med upravo in zastopstvom novinarjev ploden ter da bo uredniška neodvisnost na Magu zagotovljena tudi v bodoče," je v posebni izjavi dejal predsednik EFJ Arne König.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.