Slovenija
11 ogledov

"Šrot naj povrne škodo"

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Boško Šrot in Anton Turnšek ter ostali nadzorniki, ki so sestavljali NS v času vladavine Boška Šrota, naj povrnejo povzročeno materialno škodo skupini Pivovarna Laško, zahteva Društvo Mali delničarji.

Iz Pivovarna Laško so sporočili, da so prejeli vprašanja Društva MDS kot tudi izvršnega odbora Društva malih delničarjev Pivovarne Laško. Slednje želi skupaj z nadzornim svetom in upravo analizirati razmere in potek finančne sanacije družbe, glede na sklepe letošnje skupščine delničarjev. "Uprava je zadovoljna, da želijo tudi mali delničarji Pivovarne Laško aktivno sodelovati pri poteku sanacije družbe," so nam odgovorili.

Uprava bo tako do 16. januarja 2011 delničarje uradno seznanila z realizacijo skupščinskega sklepa glede vložitve tožb. V prihodnjih dneh pa bodo pripravili tudi odgovore na vprašanja glede poteka finančne sanacije družbe.

Tik pred iztekom roka
Društvo Mali delničarji – Skupaj smo močnejši od uprave Pivovarne Laško terja odgovor na vprašanje, ali je bil sprožen ustrezen odškodninski postopek proti odgovornim v družbi v času vladavine Boška Šrota.

Skupščina Pivovarne Laško je na 16. redni skupščini upravi naložila, da mora najkasneje v šestih mesecih sprožiti ustrezne odškodninske postopke na osnovi ugotovitev revizije, ki je bila opravljena februarja tega leta. Rok za sprožitev postopkov se izteče čez 19 dni.

Društvo poudarja, da morebitna nevednost nadzornikov ne odreši njihove krivde zaradi slabega nadzora. "Pri tem se Društvo MDS ne more znebiti občutka, da je za večino slabih poslovnih odločitev vedel tudi Anton Turnšek, dolgoletni predsednik uprave ter kasneje nadzornik, kakor tudi tedanji člani nadzornega sveta, tako iz vrst zaposlenih kot lastnikov," so zapisali v sporočilu za javnost. Zaradi tega društvo poziva upravo, naj prouči možnost uvedbe postopka proti nadzornikom.

Lagali v prospektu?
Društvo opozarja na zavajanje delničarjev v prospektu ob postopkih Infondovega prevzema. Preiskava naj bi pokazala, da so nekatere sodelujoče družbe "zavestno zamolčale prave razloge sodelovanja in s tem omogočile začetek izčrpavanja skupine Pivovarna Laško, ki se je klavrno končala".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.