Slovenija
9 ogledov

'Šrot še ni poplačal posojila NLB'

NLB je včeraj vložila predlog za stečaj shiranega cerkvenega holdinga. (Foto: Sa Žurnal24 main
Boško Šrot, ki posredno lastniško obvladuje Infond Holding, bi do danes NLB moral vrniti posojilo v višini 130 milijonov evrov, a tega domnevno ni storil.

Danes se izteče osemdnevni rok, ki ga je NLB v pozivu družbi infond Holding navedla kot skrajni datum za poplačilo 130 milijonov evrov vrednega kredita. Kredit je banka sicer že sredi aprila reprogramirala, po čemer je izbruhnila afera, zaradi katere je svoj položaj zapustil predsednik uprave NLB Draško Veselinovič, v koaliciji pa je prišlo do sporov.

Ker Boško Šrot posojila naj ne bi bil vrnil,  naj bi banka že v četrtek začela s postopkom prodaje 12,5 odstotka Mercatorja in petino Pivovarne Laško, ki sta bila zastavljena kot garancija za najeto posojilo. NLB naj bi deleža prodala na dražbi. V Pivovarni Laško pa za zdaj niso dosegljivi za kakršnokoli izjavo.

Možnosti, da bi Šrot še danes poplačal posojilo, po dostopnih informacijah skorajda ni. Po nekaterih informacijah naj bi Šrot 130-milijonski dolg vendarle odplačal prihodnji teden, denar pa naj bi zagotovil prek enega izmed skladov Unicredit banke Slovenija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.