Slovenija
2 ogledov

Šrot vrača udarec

Janša je pri odvetniški pisarni Zidar & Klemenčič vložil tožbo zoper Boška Šrota Žurnal24 main
V Pivovarni Laško zagotavljajo, da so vse trditve v časniku Večer resnične, in napovedujejo tožbo proti premierju Janši.

V Pivovarni Laško zagotavljajo, da so "vse trditve in kritike o delu premierja Janeza Janše in njegove vlade v intervjuju za časnik Večer resnične, utemeljene ter podprte z dokazi in pričami". "Zaradi sistematičnega blatenja dobrega imena Pivovarne Laško in njenega vodstva bo tudi pivovarna vložila tožbo proti Janši," so sporočili iz podjetja.

"Namesto da bi predsednik vlade argumentirano odgovoril na kritike, usmerjene zoper njega in vlado, se zateka k piarovski tožbi, javnost pa bo še naprej ostala brez odgovorov," so v Pivovarni Laško zapisali v sporočilu za javnost.

Javnost bo po njihovem še naprej ostala brez odgovorov na več vprašanj, kot denimo, zakaj je Sod prodal družbo IBI Kranj, verjetno privilegiranemu posamezniku, ki je po prevzemu vse zaposlene postavil na cesto, ter na vprašanje, zakaj se vlada ni takoj odzvala, ko so mediji odkrili dogajanje v Palomi.

Premier vložil tožbo
Kot je znano, je premier danes vložil civilno tožbo proti prvemu možu Pivovarne Laško Bošku Šrotu, v kateri od njega zahteva pet milijonov evrov odškodnine, ki naj gre v korist Rdečega križa Slovenije in Karitasa, "zaradi laži, ki jih je izrekel v intervjuju za časnik Večer".

Predsednik vlade v tožbi zahteva, naj "predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot umakne lažne izjave, med drugim tudi izjavo o tem, da Janša parkira delnice Petrola, Term Čatež, IBI Kranj in Palome", so sporočili iz odvetniške pisarne Zidar & Klemenčič.

Posebej nedopustna in žaljiva je po oceni Janševih pravnih zastopnikov Šrotova izjava v Večeru, da Janša posle parkiranja delnic zavestno izvaja tudi na demografsko ogroženih območjih in s tem neposredno ogroža "prav vsa delovna mesta".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.