Slovenija
7 ogledov

Šrot vrača udarec

Infond Holding je v večinski lasti Boška Šrota, kontroverzni italijanski poslovn Žurnal24 main
Tri tožbe proti bankam so že vložene. Infond Holding zahteva 130 milijonov evrov odškodnine.

Infond Holding je vložil že tri tožbe proti bankam, ki so mu zasegle delnice. To je potrdil odvetnik Infond Holdinga Rok Čeferin. "Tožbe proti drugim bankam bodo vložene do konca prihodnjega tedna," pojasnjuje. Proti katerim bankam so tožbe že vložili, Čeferin ni želel razkriti. Infond Holding v prvih treh tožbah zahteva skupaj 130 milijonov evrov odškodnine, sledijo pa še štiri tožbe pri nas in ena v Avstriji, kjer ima sedež Hypo Alpe-Adria-Bank.

"Prodaja je bila fiktivna"
"Prepričani smo, da so bile delnice zasežene nezakonito, banke pa so jih fiktivno prodale same sebi. Cene ni določil trg, temveč banke same," o razlogih za tožbo pravi Čeferin. "Naša zahteva je vračilo delnic, če to ne bo možno, pa zahtevamo odškodnino, to je tako imenovani podrejeni zahtevek," še pravi Čeferin.

Zaradi neodplačanih posojil je delnice zaseglo osem bank. Viri blizu Infond Holdinga trdijo, da banke tožbe jemljejo izjemno resno in da je celo verjetno, da bi se dogovorili mimo sodišča. Zasežena je bila več kot polovica Pivovarne Laško in četrtina Mercatorja. Vse zasežene delnice bi bile včeraj na borzi vredne skoraj 300 milijonov evrov.

Tožili bodo tudi Sorška

V Infond Holdingu po naših informacijah snujejo še tožbo proti uradu za varstvo konkurence.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.