Slovenija
67 ogledov

Šrot zaradi klofute opomnjen

1/4
Žurnal24 main
Celjski župan Bojan Šrot si je zaradi pretepa prislužil javni opomin.

Obtožnica je Bojana Šrota bremenila, da se je leta 2007 v trgovini zapletel v pretep z Ladislavom Perčičem, nekdanjim črkoslikarjem.

Perčič je trdil, da mu je župan prvi primazal klofuto, sam pa mu je nato vrnil. Šrot pa je pred sodiščem zatrjeval, da je Perčiča le odrinil, nakar ga je slednji brcnil v piščal. Prepir sta nadaljevala zunaj trgovine, Perčič pa je župana ovadil, ker naj bi mu Šrot poškodoval ušesni bobnič.

Šrot ni želel komentirati sodbe, Perčič pa je dejal, da je s sodbo zadovoljen, saj je dobil moralno zadoščenje. Dodal je, da mu noben denar ne more povrniti škode, ki mu jo je Šrot povzročil v preteklosti.

Tožilstvo je sicer poleg opomina predlagalo tri mesece zapora s preskusno dobo enega leta. Sodišče je razen opomina kazen zavrnilo, bo pa moral Šrot plačati tudi stroške sojenja in sodno takso.

Šrot vesel, da je muk konec
Šrot je v zaključni besedi sicer dejal, da je razočaran nad državo, ker lažnivcu nudi pravno pomoč, "saj da tožnik v njemu kot županu in osebi vidi vir vseh težav." Šrot se je sicer veselil, da bo proces končan, ker je bil zanj "mučen."  "Nikomur ne privoščim, da bi bil v podobnem položaju, kot sem bil jaz sam. Priosotni v sodni dvoarni ste iz žaljivk lahko razbrali vse, le tega ne, kdo dejansko je storilec in kdo žrtev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.