Slovenija
24 ogledov

Šrota in Bavčarja je ovadil Janković

Zoran Janković na sodišču
1/4
Saša Despot
Bavčar je nenadoma zbolel, zato so ga iz sodnega postopka začasno izločili. Janković potrdil, da je ovadbo podal on.

Igor Bavčar je včeraj popoldne ljubljanskemu sodišču poslal zdravniško opravičilo, ker naj bi nenadoma zbolel in ga zato danes ne bo na zaslišanje Zorana Jankovića. Tega je danes že zaslišala sodnica, ki sodi Bavčarju in nekdanjemu šefu Pivovarne Laško Bošku Šrotu zaradi domnevno nezakonitega trgovanja z delnicami Istrabenza, ki jih je prodala pivovarna.

Nekdanji prvi mož Mercatorja je potrdil, da je ovadbo zaradi suma kaznivih dejanj podal prav on oziroma njegovi odvetniki.

Ovadba po anonimki

"Spomladi leta 2008 sem dobil anonimno dokumente," je dejal in povedal, da je bilo z ovojnice razvidno, da je bila pošta oddana v Celju. "Ker sem prebral, da je pri poslu udeležena Sportina, sem lastnika Bahtijarja Bajrovića povabil na sestanek. Takrat mi je priznal, da je bil pri tem poslu res udeležen in da vse, kar piše v teh dokumentih, drži."

Ob tem je poudaril, da ovadbe ni podal zato, ker je pred leti izgubil tožbo proti Pivovarni Laško in Istrabenzu, ampak zato, ker je dejanje "metalo slabo luč na ceh direktorjev".

Nasprotna transakcija

Po odhodu s sodišča je pred novinarji poudaril, da je šlo pri tej transakciji za to, da je podjetje, ki ga je vodil Šrot, omogočilo privatnemu podjetju v lasti Igorja Bavčarja nerazumljivo razliko v ceni pri tem poslu. Isti dan, kot je bila izvedena ta transakcija, je bil po njegovih besedah izveden tudi nasprotni posel, vezan na trgovanje z delnicami Mercatorja med Istrabenzom in privatnim podjetjem Boška Šrota.

Sodnica Jankovića zaslišuje na lastno željo, ker je prav Janković proti Šrotu in Bavčarju leta 2008 ovadil z obsežno in podrobno obrazloženo kazensko ovadbo zaradi suma oškodovanja pivovarne.

Komentarjev 15
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 00:48 24.april 2013.

    Janković je špeckahla in hinavc.Sam bog ve koliko je že svojih partnerjev potunkal.Še svoje sinove nateguje.Temu izrodku nič ni sveto.Bo pa interesantno, ko ga bodonjegovi nataknili.

  • Žurnalček 22:53 23.april 2013.

    Ko srečam tisto ekipo iz Luke , ki so moje delnice vrgel v blato, jih ne bom tožil, ampak samo tepel , dokler mi ne povrnejo škode. Sam čakam da Prjatu iz aresta pride , da jih bom mel na kup !

  • Žurnalček 22:50 23.april 2013.

    Iberfurerja odvzame položaj in podjetje razjebe na prafaktorje, kar je storil JANEZ JANŠA , ko je pripeljal zraven teledva idiota ! I