Slovenija
41 ogledov

Šrotu in Bavčarju še vedno ne morejo poslati vabila v zapor

Obsodba v primeru Istrabenz Anže Petkovšek
Sodišče čaka poročilo sodnega vročevalca o tem kdaj, kje in kolikokrat je iskal Boška Šrota in Igorja Bavčarja.

Ljubljansko okrožno sodišče tudi po več kot mesecu in pol, odkar je sodba postala pravnomočna, še vedno ne more poslati poziva v zapor nekdanjima šefoma Istrabenza in Pivovarne Laško, Igorju Bavčarju in Bošku Šrotu.

Sodba, ki Bavčarju nalaga, da bo moral v zapor za sedem let, Šrot pa za pet let in deset mesecev, namreč še vedno ni izvršljiva. Sodišče še nima potrdila, da sta sodbo res prejela že pretekli teden, kot zagotavljata sama. Šele, ko bo sodba obema vročena, bo sodišče namreč lahko izdalo vabili v zapor in jima jih odposlalo.

Soobsojena v zapor že čez dobre tri tedne

Zato zdaj, zlasti zaradi vztrajnih zatrjevanj Šrota in Bavčarja, da naj bi ju sodni vročevalec že obiskal in izročil pošto s sodišča, po naših informacijah tudi na sodišču že nestrpno pričakujejo poročilo vročevalca.

"Vročevalec mora po tem, ko opravi vročitev, sestaviti poročilo o vročitvi in ga skupaj s stroškovnikom ter vročilnico posredovati sodišču," poudarjajo. Na sodišču naj bi sprva, še preden je prišlo do tolikšne zamude pri vročanju pošte Šrotu in Bavčarju, predvidevali, da jima bodo selitev v zapor odredili za konec septembra. Takrat bosta namreč zaporne kazni začela prestajati tudi soobsojena brata Kristjan in Nastja Sušinski, ki sta s Šrotom in Bavčarjem sodelovala pri nezakoniti preprodaji 7,3-odstotnega deleža Pivovarne Laško v Istrabenzu leta 2007.

Komentarjev 3
  • Avatar čavez
    čavez 14:30 27.avgust 2014.

    Sodrga sodniška le kako vam uspe pozapret kurje tatove, lopove ki so pokradli državo pa nikakor ne nesposobneži skorumpirani.

  • jezero 07:15 27.avgust 2014.

    Večja baraba, bolj se norčuje iz sodišča. Brez posledic. Zato pa imamo štalo.

  • maresem 22:06 26.avgust 2014.

    Pa kakšne sodne vročevalce imajo naša sodišča... so to morda Strojani ali kako njihovo sorodstvo... ali morda sposobne in strokovne ljudi. Mislim, da prvo varianto.