Slovenija
28 ogledov

Sta se smrtna sovražnika zmehčala?

Kocijančič in Lovše zurnal24.si
Tomaž Lovše in Janez Kocijančič, ki sta se strahovito sprla po propadli kandidaturi Planice za svetovno prvenstvo, bosta skoraj tri leta trajajoči spor morda rešila brez sodišča.

Lovše toži Kocijančiča zaradi žaljive obdolžitve, danes je bil na sodišču predobravnavni narok, na katerem bi se lahko poravnala. Ker je Lovše zamenjal zagovornika, so ga sicer preložili na 21. maj, a ker sta se na hodniku skupaj s odvetniki zadržala v krajšem pogovoru, je športna rešitev spora morda še mogoča. 

Prava vojna med Kocijančičem in Lovšetom se je razplamtela leta 2012 v Južni Koreji, ko je Planica izvisela pri kandidaturi za svetovno prvenstvo leta 2017. Kocijančič je bil takrat predsednik olimpijskega komiteja, Lovše pa smučarske zveze. 

Je Kocijančič res obrekoval, da bi postal član sveta FIS

Kocijančič mu je zagotovil, da je prejel ustno podporo enajstih članov sveta, za lobiranje pa je smučarska zveza porabila dvesto tisočakov. Planica ni dobila prvenstva, kar je Lovšeta razbesnelo, takoj nato pa so se pojavile govorice, da je predsedniku mednarodne smučarske zveze (FIS) grozil s pištolo. Te govorice je, tako je prepričan Lovše, sprožil prav Kocijančič iz maščevanja. Lovše je mu je namreč povedal, da bo umaknil njegovo kandidaturo za svet mednarodne smučarske zveze, če Planica ne bo dobila prvenstva, saj ni opravil svojega dela. 

"In prav ta moja napoved je bila tudi povod za vrsto neresničnih trditev, širjenje govoric in zlonamerna natolcevanja Kocijančiča. Več kot očitno je, da Kocijančič želi svoje lastne interese skriti za oseben obračun z mano," je takrat pojasnil Lovše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.