Slovenija
18 ogledov

Stadion v temi

Tekme EP do 17 let se bodo igrale tudi na stadionu v Stožicah. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Stožice. Če Grep do konca oktobra ne bo plačal dolga Elektru Ljubljana, bi ta lahko izklopil elektriko.

Investicija v elektroenergetsko infrastrukturo Elektra Ljubljana (EL) v Stožicah je vredna 816 tisoč evrov. Kdo bo to plačal, na EL ne vedo. Kot pravijo, se o tem pogovarjajo s Sistemskim operaterjem distribucijskega omrežja (Sodo) in ministrstvom za gospodarstvo. A na ministrstvu so zatrdili, da se "v zvezi s to investicijo niso z nikomer dogovarjali", in dodali, da investicije v distribucijsko omrežje načeloma financirajo elektrodistribucijska podjetja.

Čakali dva meseca
Odgovor. Šele po posredovanju informacijske pooblaščenke in zadnji dan roka so na Elektru Ljubljana odgovorili na naša vprašanja in se tako izognili plačilu kazni, ki je lahko visoka tudi 20 tisoč evrov. Vprašanja o Stožicah smo sicer Elektru Ljubljana poslali 29. in 30. junija.

Zdaj rezervno napajanje
Stožice se zdaj rezervno napajajo iz razdelilno-transformatorskih postaj (RTP) Litostroj in Črnuče, saj EL ni imel 2,5 milijona evrov za rekonstrukcijo RTP Bežigrad, od koder se bodo v osnovi napajale. O tem, da bi zaradi rezervnega napajanja v Stožicah zmanjkalo elektrike, v EL dvomijo, saj športni center zdaj še ne predstavlja končne obremenitve. To se bo po njihovih predvidevanjih zgodilo, ko bodo zaživele v celoti. Sicer pa na EL še vedno čakajo, da bo Grep poravnal vse dolgove. Če tega ne bo storil do konca oktobra, bodo "izkoristili pravne in tehnične možnosti v zvezi z dostopom do omrežja", kar pomeni, da bi Stožice lahko ostale v temi.

Ker na EL nimajo denarja za investicije, so racionalizirali komunalno opremljenost Titove ceste, ki je stala 190 tisoč evrov. To pa pomeni, da jo bodo morali čez leto ali dve razkopati, da bodo zgradili elektroenergetsko kabelsko kanalizacijo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.