Slovenija
21 ogledov

Štajerka že prevozna, čakanje na mejnih prehodih

zastoji kolone ceste Saša Despot
Po odstranitvi posledic prometne nesreče štajerska avtrocesta spet prevozna. Na mejnih prehodih že dolgo čakanje.

Končuje se še en vroč konec tedna, ki je na ceste pognal na tisoče vozil. Po pričakovanjih je gost promet pričakovati v popoldanskih urah.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PIC) so na štajerski avtocesti med predoroma Pletovarje in Golo Rebro proti Mariboru že so odstranili posledice prometne nesreče. Ostaja zastoj.

Zaradi prometne nesreče na cesti Novo mesto -  Metlika je pri Velikem Cerovcu popolna zapora pri gostilni Badovinac pri Velikem Cerovcu. V nesreči dveh vozil je ena oseba telesno poškodovana.

Vedno gostejši promet, zastoji na mejnih prehodih

Na cestah proti mejnemu prehodu Starodu zastoj dolg en kilometer, gost promet in zastoji so tudi na cestah proti Jelšanam, na cesti Lesce - Bled in na cesti Koper - Šmarje - Dragonja v obe smeri.

Čakalna doba na mejnem prehodu Dragonja je za osebna vozila pri izstopu iz države ena ura in pri vstopu 20 minut, na mejnem prehodu Starod pa je čakalna doba za osebna vozila pri izstopu iz države 15 minut.

Na Hrvaškem (še) ni večjih zastojev

O gostem prometu na avtocestah proti morju poročajo tudi s Hrvaške, vendar večjih zastojev, kot kaže, ni, poroča STA. V Hrvaškem avtoklubu opozarjajo, da bo promet gostejši v popoldanskem času proti severu in zahodu Hrvaške, še posebej gost promet je pričakovati pred cestninskimi postajami v okolici Zagreba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.