Slovenija
2602 ogledov

Štajerska AC: Vozniku z lamborghinijem 1500 evrov kazni

Policija
Preko 210 km na uro, pa še brez vinjete

Policisti Oddelka za upravljanje prometa in meritve s samodejnimi merilnimi sistemi na Upravi avtocestne policije so na praznični torek, 27. aprila 2021, okoli 19.30 na avtocesti iz smeri Maribora proti Celju posneli tujega voznika osebnega avtomobila znamke Lamborghini Huracan, ki je na mestu, kjer je hitrost omejena na 130 km/h, vozil s hitrostjo kar 217 km/h.

"Policisti so o prehitri vožnji obvestili kolege iz Celja, ki so voznika zaustavili. Pri postopku so še ugotovili, da voznik ni imel ustrezne vinjete. Za obe ugotovljeni kršitvi je tujec na kraju prekrška plačal 1.500 evrov kazni, policisti pa so mu izrekli tudi 9 kazenskih točk," piše na spletni strani Slovenske policije. 

Hitrost še vedno ostaja najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč, zato je takšna vožnja izjemno neodgovorna in ne ogroža le življenja voznika in njegovih sopotnikov, temveč tudi življenja vseh nedolžnih, naključnih udeležencev v prometu, dodajajo. "Policisti zato znova opozarjamo, da ceste niso poligon za adrenalinske užitke, posledice takih dejanj so lahko grozljive in nepovratne. Vozite previdno in pomagajte ohraniti dragocena življenja."

 
Komentarjev 2
  • eminenca 00:14 30.april 2021.

    tak voznik ne more skoz vozit v prvi brzini, mogoče je dal celo v tretjo ... evo , pa že preveč ... v nemčiji to ne bi bil problem, razen če povzročiš nesrečo ... jah s prvo bi mogu furat, ...prikaži več kaj češ, dolgčas za takle stroj

  • dean7 21:44 29.april 2021.

    Dean sporoča policiji : denarna kazen je kazen samo za unega ki ga nima !