Slovenija
13 ogledov

Štajerska avtocesta bo zaprta

Slovenija 05.10.2013 avtocesta, promet, avtomobili; foto:Sasa Despot Saša Despot
Na štajerski avtocesti bodo ob koncih tedna popolne zapore med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani, vendar to ta konec tedna še ne bo veljalo.

Kljub drugačnim prvotnim napovedim popolne zapore na odseku med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani ta konec tedna še ne bo. Avtocesta bo predvidoma zaprta vsak konec tedna do 14. aprila, od petka od 20. ure do ponedeljka do 5. ure zjutraj. Po poročanju prometnoinformacijskega centra je razlog za popolno zaporo nadgradnja signalizacije v trojanskih predorih.


Od petka, 25. aprila, pa bo popolna zapora veljala na istem odseku le v smeri Maribora. Zapora bo veljala od petka od 21. ure do ponedeljka do 6. ure zjutraj. Dela v smeri Maribora naj bi bila končana prvi dan junija.

Karavanški predor ponoči zaprt

Popolne zapore so ponoči tudi v predoru Karavanke, in sicer med 23.00 in 4.30, razen z nedelje na ponedeljek. V vmesnem času je promet skozi predor urejen izmenično enosmerno.

Nočne zapore so predvidene do 17. aprila, nato pa spet po velikonočnih in prvomajskih praznikih. Promet bo izmenično enosmerno potekal od 5. do 16. maja. Čez poletje bodo dela stala. Druga faza sanacije se bo začela med 15. septembrom in 13. decembrom, ko bo na vrsti sanacija smernega vozišča proti Avstriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.