Slovenija
4601 ogledov

Povodenj kot na sodni dan

vreme Dolenjska News
Gasilci ob neurju posredovali na poplavljenih cestah in objektih.

Močno neurje je včeraj popoldne in zvečer zajelo predvsem vzhodni del države. V številnih občinah so morali posredovati gasilci, saj so meteorne vode poplavile cestišča, zamašile obcestne jaške in poplavile stanovanjske objekte. Med drugim so gasilci vodo črpali iz zdravstvenih domov v Križevcih pri Ljutomeru in v Slovenski Bistrici.

Meteorne vode so poplavile cestišča in nekaj objektov v občini Cankova. Dež je zalil tudi vozišče regionalne ceste v naselju Dolnja Prekopa v občini Kostanjevica na Krki.

Gasilci so morali tam očistiti odtočne jaške in vozišče. Gasilci so pri čiščenju cestišč posredovali še v Rogaševcih.

V Križevcih pri Ljutomeru in v Slovenski Bistrici so morali gasilci po neurju vodo črpati iz tamkajšnjih zdravstvenih domov. Iz stanovanjskih objektov pa so vodo črpali v Krškem, Radljah ob Dravi, Slovenski Bistrici, Šentjerneju, Polzeli, Ormožu in v občini Muta. Pri čiščenju kletnih prostorov, ulic in parkirišč so posredovali tudi v Novem mestu.

Zaradi udara stele je v Breznu v občini Podvleka v stanovanjskem objektu zagorela elektro omarica, podrto drevje pa so morali odstranjevali v Novem mestu in v naselju Brege v Krškem.

Ponoči se bodo še pojavljale krajevne nevihte, a bodo ponoči ponehale, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). Danes bo oblačno, občasno bo deževalo, več dežja bo v vzhodni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, ob morju okoli 18 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22 stopinj.

Na Arsu prav tako svarijo, da lahko ob krajevnih nalivih ponoči močno narastejo posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke, pri čemer lahko pride do razlivanj. Vodnatost se bo v prihodnjih dneh povečala po vsej državi. Za severovzhod države so za danes razglasili nevarnost razlivanja rek, nevarnost poplav pa za Prekmurje.

Komentarjev 1
  • Preprostež 07:12 15.junij 2020.

    Odvodnjavanje? Ma mi ne rabimo tega, saj nikoli ne napade toliko vode...