Slovenija
12124 ogledov

Štajerska varda ponovno na urjenje

Šiško štajerska varda
1/7
Facebook

Tri mesece po obsodbi Andreja Šiška paravojaška skupina Štajerska varda organizira usposabljanje na Pohorju. Vabilo na "terensko usposabljanje" 1. generacije je na svoji facebook strani objavil takoimenovani general Štajerske varde Ivan Bolfek.

Bolfek je pred dnevi objavil tudi fotografijo "novincev" na kateri je poleg Šiška še 21 moških in ženska.

štajerska varda,  novinci | Avtor: facebook Štajerska varda. facebook

Šiška obsodili in istočasno izpustili

Predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija  Andrej Šiško je bil pred tremi meseci spoznan krivega  ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve v zadevi Štajerska varda in ga obsodilo na osem mesecev zapora. Istočasno so Šišku odpravili pripor v katerem je bil več kot sedem mesecev in ga spustili na prostost.

Andrej Šiško štajerska varda sodba Slovenija Andrej Šiško kriv ščuvanja k spremembi ustavne ureditve Šiško je 1. septembra lani v Apačah organiziral postroj Štajerske varde in se imenoval za njenega poveljnika. Udeležence je pozival k odstranitvi oblasti, saj zakoni zanje ne veljajo. Nekaj dni kasneje je na shodu proti beguncem v Metliki uporabo sile označil kot edini načrt za dosego ciljev. Več tukaj:  Andrej Šiško štajerska varda Strašljivo Slovenija Na spletu se je pojavil 7-minutni posnetek govora Šiška zamaskiranim Štajercem
 

sergeja.hadner@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • janko78 07:32 28.junij 2019.

    Pogumni fantje! Sem že poslal mail za pridružitev v krajnsko vardo. Naj živi svobodna Slovenija!

  • Majazmaja 17:52 27.junij 2019.

    Meni delujejo kot mentalno zaostale vaške pijandure. Žal. Od alkohola napihnjeno vampovje in joške košarica minimalno B ... Zanima me, če nosijo modrce. Oz. ne, me ne zanima. Bljak.

  • blayo 16:41 27.junij 2019.

    Spet bo polno razbitih flaš in zmečkanih piksn od pira po celem Pohorju :)))