Slovenija
11 ogledov

Staknili bodo glave

null Žurnal24 main
Sestanek svetovalne skupine za pripravo slovenske argumentacije za arbitražo o meji s Hrvaško. Povabljeni bodo tudi nasprotniki arbitražnega sporazuma.

Skupina se bo sestala v petek, sodelovalo bo okoli 20 povabljenih udeležencev. Razmišljali naj bi o tem, kje lahko Slovenija najde še dodatne argumente in dokumente, ki bi ji pomagali v postopku arbitraže.

Kot je pojasnil uradni govorec zunanjega ministrstva Milan Balažic, so povabili tiste, ki so se v zadnjem času prek javnosti vključevali v razpravo o arbitražnem sporazumu. Tako nasprotnike kot tudi podpornike arbitražnega sporazuma.

Vseobsežna slovenska misija
Med povabljenimi strokovnjaki je tudi Marko Pavliha. Ob potrditvi udeležbe pa je izpostavil dejstvo, da ima še vedno pomisleke. Pavliha je znova poudaril, da je arbitražni sporazum slaba rešitev oziroma preveliko tveganje za Slovenijo, zato mu bo tudi na referendumu nasprotoval. Opozarja pa, da nasprotniki sporazuma ne želijo škodovati Sloveniji, kot si nekateri razlagajo. Hkrati pa opozarja, da so bili vsi tisti, ki so bili skeptični do arbitražnega sporazuma, deležni diskreditacij, anonimnih žalitev in groženj.

''Bodimo skupaj v dobrem in slabem, kot smo bili od osamosvojitve dalje,''
pa so besede Pavlihe, s katerimi je opozoril, da arbitražni sporazum ne bi smel biti projekt peščice politikov, ampak ''vseobsežna slovenska misija''.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.