Slovenija
31 ogledov

Stala bo vsaj 18 milijonov

Dvorana Portoval Sadar+Vuga
Dvorana Portoval. Spremembe projekta: po 15 letih v last občini.

Novo mesto. Občinska uprava bo danes svetnikom glede dvorane Portoval, v kateri bo Novo mesto gostilo evropsko prvenstvo v košarki 2013, predstavila nov koncept javno-zasebnega partnerstva in spremenjen investicijski program.

"Zaradi optimizacije dvorane so nižji stroški gradbenih del z izkopi," nam je o bistvenih spremembah naložbe povedala Urška Ban, vodja urada direktorja občinske uprave. Kot je pojasnila, bo dvorana stala dobrih 18 milijonov evrov; od tega bo šlo za gradbena dela slabih 13 milijonov evrov, preostalo pa za odkup zemljišč, dokumentacijo, komunalni prispevek in DDV.

Še preveč za proračun

Po novem modelu, po katerem bo občina iskala zasebnega partnerja, bo po besedah Banove občina po 15 letih postala lastnik dvorane, medtem ko bi po prejšnjem modelu dvorana ostala v lasti zasebnega partnerja.

"Zdajšnji predlog upošteva mnoge realne predpostavke, a ima v ozadju še vedno zelo nerealen poslovni načrt. Obremenitve občine bodo lahko kmalu milijon evrov na leto v naslednjih 15 letih, kar pa je poleg začetnega vložka šest milijonov evrov zelo visoka dodatna obremenitev proračuna," je predlog komentiral Gregor Macedoni, mestni svetnik z liste Gremo gor!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.