Slovenija
2192 ogledov

"Štala" v smeri proti Avstriji, ceste polne tovornjakov

Kolone tovornjakov PIC
Kolona pred Karavankami je dolga 15 kilometrov, zastoji tudi drugje.

Prometno-informacijski center poroča o velikih zastojih v smeri proti avstrijski meji. Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke kolona dolga kar sedem kilometrov. 

"Zaradi zastoja je prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 tone in poteka izločanje med Ljubljano in predorom Karavanke proti Avstriji," pišejo pri PIC-u. 

Na mariborski vzhodni obvoznici pred razcepom Dragučova ter na štajerski avtocesti med razcepom Dragučova in prehodom Šentilj je na voznem pasu proti Avstriji kolona dolga 15 kilometrov.

Kolone tovornjakov | Avtor: PIC PIC

Dvokolometrska kolona je tudi na glavni cesti Dravograd - Vič pred prehodom Vič.

Polna pa so tudi že počivališča na avtocestah pred prehodoma Šentilj in Karavanke. "Tovorna vozila naj ostanejo na voznem pasu," svetujejo pri PIC-u. "Priporočamo, da se danes ne odpravijo na pot proti Avstriji."

Kolone tovornjakov | Avtor: PIC PIC

O polnih počivališčih poročajo tudi pri PU Kranj. "Poteka izločanje tovornjakov na pas za počasna vozila Strahinj - Podtabor," pišejo pri PU Kranj. Stoječa kolona na odstavnem pasu je na relaciji Lesce - Radovljica, na voznem pasu pa na relaciji Lesce - Moste in Lipce - Karavanke. 

Omejitev hitrosti mimo stoječe kolone je 60 kilometrov na uro.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.