Slovenija
10 ogledov

Stali bodo za svojimi stališči

1/2
Žurnal24 main
Na slovensko politično prizorišče je stopila nova stranka. Krščanska demokratska stranka je na tiskovni konferenci predstavila svoj program, ki bo temeljil na družini in domoljubju.

Na predstavitvi strankinega programa je njen predsednik Jože Duhovnik povedal, da so trdna konzervativna stranka, ki bo poskušala popestriti dogajanje na desnici. Na prvem mestu se bodo zavzemali za družine. "Družina kot trdna skupnost dveh staršev in otrok je temelj narodne biti in ne samo družinska skupnost," meni Duhovnik. Poudarek v delovanju stranke bo na mladih, domu in družini.

 

Ime v postopku registracije

Krščansko demokratska stranka (KDS) je v soboto na zboru stranke sprejela statut in vse druge akte. Njeno ime je še v postopku registracije, a zaradi omenjenih sprejetih aktov lahko v okviru stranke že nastopajo s tem imenom.
Predsednik stranke je Jože Duhovnik, generalni sekretar stranke je Marko Štrovs, predsednik izvršnega odbora pa Oton Štrucl. Funkciji predsednika stranke in izvršnega odbora stranke sta ločeni.

Zavzemali se bodo tudi za "srednji sloj, ki hodi vsak dan v službo in nima tiste pravice, ki bi mu pripadala" . Po mnenju predsednika stranke je treba srednjemu sloju dati veljavo, da bodo ljudje vedeli, kam je šel njihov denar, saj le ta ustvarja dodano vrednost.

Med prioritete štejejo tudi izobraževanje, pametno gospodarjenje, svobodno podjetništvo in racionalizacijo državne uprave. Zavzemali se bodo za brezplačni študij, obvezno srednjo šolo, privatizacijo kmetijsko zemljiškega sklada in razvoj malih podjetij.

Generalni sekretar stranke Marko Štrovs je dejal, da se bodo zavzemali za princip odgovornosti za odločitve. Dodal je, da "postopki naj bodo jasni, razvidna naj bo odgovornost, biti pa mora zagotovljena svoboda odločanja".
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.