Slovenija
33 ogledov

Stanje na cestah se je umirilo

Pomurka, protest Žurnal24 main
Turistična sezona je na vrhuncu, kar se je danes poznalo tudi na slovenskih cestah. Previdno in strpno tudi v nedeljo!

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne cesta (PIC) na slovenskih cestah ni več zastojev. Čakalna doba je le še na mejnem prehodu Gruškovje, za vstop v državo osebna vozila čakajo dve uri.

17-kilometrska kolona

Še daljše kot v Sloveniji so bile kolone pločevine na Hrvaškem. Od Karlovca proti Zagrebu je bila sredi dneva kolona vozil dolga tudi do 17 kilometrov. Na Hrvaškem tudi v večernih urah beležijo gost promet v Istri in vzdolž jadranske obale proti turističnim središčem, na cestninskih postajah, v pristaniščih in na mejnih prehodih, poroča Hrvaški avtoklub.

Ustavljate se vsaki dve uri

Gneča na cesti marsikoga razjezi. Vendar je treba ohraniti mirne živce, saj lahko zaradi nezbranosti in živčnosti hitro pride do nesreče. Zato je dobro, da se držite določenih pravil, pa naj se slišijo še tako klišejevsko.

Prvo pravilo na poti je, da se vam ne sme se vam muditi. Za 15 minut se ustavite in pretegnite najmanj na dve uri. Temperature klimatske naprave ne nastavite prenizko. Pred potjo se ne najejte, še posebno ne z mlečnimi izdelki, ki povzročajo slabost. Raje kot sendviči naj bo pri roki lahka in osvežujoča hrana, kot je hladno sadje. Pijte veliko tekočine, monotonost vožnje pa prekinite s pogovorom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.