Slovenija
6 ogledov

Stanje ni rožnato

Sindikalisti Skei Tama so z Dragom Gajzerjem (levo) na čelu predstavili aktualno Žurnal24 main
Pod Skei Tam spada sedem podjetij. V nekaterih delavce zastrašujejo in slabo plačajo.

“Naš sindikat pokriva sedem podjetij. V nekaterih od teh stanje še zdaleč ni rožnato,” je povedal Drago Gajzer, predstavnik sindikata Skei Tam. Kot je dodal, se v nekaterih podjetjih spopadajo z nekompetentnim vodstvom in minimalnimi plačami.

 

Niso zadovoljni

Plače. Zaposleni v sedmih podjetjih v okviru Skei Tama niso zadovoljni s plačami. “Njihove povprečne plače se gibljejo med 1.000 in 1.900 evri bruto,” je dejal Gajzer.

“V podjetju Karoserije si je na primer prokurist izmislil, da morajo delavci sami prati obleke. Mož je popolnoma neumen. Pojavlja se tudi zastraševanje delavcev. Največ težav pa je v podjetju Cimos Tam, saj je v njem zaposlenih več kot 600 ljudi,” je pojasnil Gajzer in pristavil, da bodo, če se stanje ne bo izboljšalo, ukrepali.

Kot so dejali sindikalisti, so v teh podjetjih lani ostali brez skupno 400 zaposlenih.

 
 

Od nas želijo denar, delčajo pa na svojo roko.

Branko Medik,  o sindikatu Skei

 
"Naj pokličejo policijo"
Trenja se očitno pojavljajo tudi v sindikatu. Iz Skei Podravja so nam namreč sporočili, da niso bili obveščeni o včerajšnji novinarski konferenci Skei Tama, ki sicer spada pod njihovo okrilje. “Drago Gajzer ni več glavni sindikalist v Skei Tamu že nekaj časa. Njegove aktivnosti potekajo individualno. S tem se ne strinjamo,” je pojasnil Branko Medik iz Skei Podravja. Gajzer pa na to odgovarja: “Če skeievcem kaj ni jasno in jih kaj moti, naj pokličejo policijo. Mene so iz Skeia izločili tisti, ki teh pristojnosti nimajo. Še vedno sem njihov član, saj plačujem članarino, sicer pa smo sindikat Skei Tam nekoliko reorganizirali.”
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.