Slovenija
5469 ogledov

Stanje po regijah: Devet je obarvanih rumeno, tri oranžno!

mestni utrip Saša Despot
Slovenija se je pomaknila v rumeno, a stanje v nekaterih regijah je slabše.

Ob 4.698 opravljenih PCR testih je bilo v torek potrjenih 726 novih primerov okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 15,5 odstoten. 

"Če primerjamo to število s številom izpred enega tedna, ugotovimo, da je bilo pred enim tednom potrjenih 930 okužb, delež pozitivnih PCR testov pa je bil višji," je povedala uradna vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša.

 | Avtor:

Vlada bo na podlagi današnjih podatkov danes popoldne na Brdu pri Kranju odločala o ukrepih oz. sproščanju, ki bodo v veljavi v prihodnjem tednu. "Podatki kažejo, da je devet regij obarvanih rumeno, tri pa oranžno," je ob predstavitvi epidemioloških podatkov povedala Bratuševa. "Oranžne so primorsko-notranjska, zasavska in gorenjska regija."

Najslabše je v primorsko-notranjski regiji

14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države znaša 423. Najvišja 14-dnevna incidenca še naprej ostaja v primorsko-notranjski regiji, ki po številu novih okužb navzgor odstopa, najnižja pa je v obalno-kraški regiji.

"Le štiri regije imajo višjo incidenco, kot ta znaša na državni ravni," je poudarila Bratuševa.

 | Avtor:

7-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države znaša 173 in se je v primerjavi z včerajšnjimi podatki nekoliko znižala. "Tudi tu ima primorsko-notranjska regija najslabše, obalno-kraška pa najboljše podatke," je poudarila Bratuševa.

 | Avtor:

V bolnišnicah se zdravi 463 covidnih bolnikov, od tega se jih 127 zdravi na oddelkih za intenzivno nego. "Podatki iz bolišnic so bolj spodbudni kot včeraj," je povedala Bratuševa. "Število pacientov se znižuje tako na oddelkih intenzivne terapije kot na navadnih oddelkih."

 | Avtor:
 | Avtor:

Zaradi covid-19 sta včeraj umrli dve osebi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • nateg 12:25 12.maj 2021.

    Plan se jim podira. :)

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 11:51 12.maj 2021.

    JJ je napovedal na tisoče novo okuženih 14 dni po demonstracijah 27. Aprila. A zdaj ga še covid ne uboga več in se mu upira. In hojsu tudi nagaja covid .