Slovenija
19555 ogledov

Stanje po regijah: Dve regiji po številu okužb izstopata

mestni utrip Saša Despot
Lestvica regij z najboljšo in najslabšo epidemiološko sliko je že nekaj časa podobna.

Ob 4.024 opravljenih PCR testih je bilo v ponedeljek potrjenih 894 novih okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 22,2 odstoten.

"Delež pozitivnih je precej višji kot dan pred tem," je povedala uradna vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša. "Delež pozitivnih testov je primerljiv s prejšnjim tednom."

 | Avtor:

Na državni ravni smo v oranžni fazi

Sedemdnevno povprečje dnevnih okužb se je nekoliko zvišalo in znaša 675. Glede na vladni semafor ukrepov se na državni ravni nahajamo v oranžni fazi, saj je tako sedemdnevno povprečje okužb kot število hospitaliziranih covidnih bolnikov nižje od 1000. V rumeni fazi bomo, ko se bo sedemdnevno povprečje okužb spustilo pod 600, v bolnišnicah pa bo manj kot 500 bolnikov. 

"Od doseganja pogojev za prehod v rumeno fazo smo se žal spet oddaljili."

Maja Bratuša

Najslabše je v primorsko-notranjski regiji

14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države znaša znaša 456,6. Še vedno je 14-dnevna incidenca najvišja v primorsko-notranjski in zasavski regiji, najnižja pa v obalno-kraški in pomurski.

 | Avtor:

V bolnišnicah se zdravi 584 covidnih bolnikov, od tega jih je 143 na oddelkih za intenzivno nego. "Zdravi se nekoliko manj covidnih pacientov, kot včeraj," je poudarila Bratuševa. "Bolnikov je 24 manj kot včeraj. Število sprejemov še vedno ostaja visoko, samo včeraj je bilo na novo sprejetih 54 pacientov, odpuščenih jih je bilo 74."

 | Avtor:
 | Avtor:

Zaradi covid-19 so v ponedeljek umrli štirje pacienti.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • Ender3 13:20 04.maj 2021.

    Ker se novinarskih konferenc ne moremo znebiti, jih poskušajmo bojkotirati. Dovolj je tega igranega scenarija, ki nima in ni imel nobene, kredibilne vloge.

  • migi 11:50 04.maj 2021.

    le kdo še vam verjame?????????

Sorodne novice