Slovenija
16474 ogledov

Stanje po regijah: Ena regija po okužbah močno izstopa!

mestni utrip Saša Despot
7-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev se je povečala.

Ob 4.750 opravljenih PCR testih je bilo v torek potrjenih 929 novih okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih testov 19,6 odstoten. 

 | Avtor:

Sedemdnevno povprečje okužb se je precej zvišalo in znaša 750. Glede na vladni semafor ukrepov sproščanja smo v oranžni fazi, da bi prešli v rumeno fazo, bi se moralo sedemdnevno povprečje okužb spustiti pod 600, v bolnišnicah pa bi moralo biti manj kot 500 covidnih bolnikov. 

14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države se je nekoliko zmanjšala in znaša 452. "Večjih sprememb ni opaziti, primorsko-notranjska ostaja regija z najvišjo, obalno-kraška pa z najnižjo 14-dnevno incidenco," je povedala uradna vladna govorka za covid Maja Bratuša

 | Avtor:

 | Avtor:

7-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države pa se je nekoliko povečala in znaša 249,8. "Tudi ta podatek kaže, da je primorsko-notranjska tista regija, ki ima najvišjo incidenco, obalno-kraška pa ostaja na dnu lestvice z najnižjo incidenco," je poudarila Bratuševa. 

 | Avtor:
V bolnišnicah se zdravi 560 covidnih bolnikov, od tega 140 na oddelkih za intenzivno nego. "Razmere ostajajo podobne kot prejšnje dni, trend zasedenosti bolnišnic se je nekoliko obrnil navzdol, vsi upamo, da se bo ta trend obdržal," je povedala Bratuševa. 

Zaradi covid-19 je v torek umrlo šest oseb.

dezurni@zrunal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.