Slovenija
7962 ogledov

Stanje po regijah: Pet regij rumenih, ostale zelene!

Covdi-19 v Ljubljani Profimedia
Epidemiološke razmere se še naprej izboljšujejo.

Ob 3.558 opravljenih PCR testih je bilo v ponedeljek potrjenih 326 novih okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 9,2 odstoten. 

Število aktivnih primerov se je znižalo na 5.375, prav tako se je znižalo sedemdnevno povprečje dnevnih okužb, ki znaša 319.

 | Avtor:

"Epidemiološke razmere se še naprej izboljšujejo, sedemdnevno povprečje dnevnih okužb se bliža meji za zeleno fazo, ki je pri številu 300 ," je povedala uradna vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša. "Pet regij je trenutno obarvanih rumeno: primorsko-notranjska, osrednjeslovenska, jugovzhodna, obalno-kraška in zasavska regija. Ostale regije so obarvane zeleno."

"Delež pozitivnih je 9,2 odstotka, če primerjamo ta odstotek z izpred enim tednom, ugotovimo, da je ta delež nižji, pred enim tednom je znašal 11,7 odstotka," je povedala Bratuševa.

 | Avtor:

K izboljševanju epidemiološke situacije primomore tudi cepljenje. "Podatki kažejo, da je bilo z enim odmerkom cepljenih 633. 571, z obema pa 342.055 oseb," je navedla Bratuševa.

V bolnišnicah se zdravi 295 covidnih bolnikov, od tega 92 na oddelkih za intenzivno nego. "Tudi razmere v bolnišnicah se še naprej izboljšujejo, na novo je bilo včeraj sprejetih 20 covid pacientov, odpuščenih je bilo 38 oseb," je pojasnila Bratuševa.

 | Avtor:

Zaradi covid-19 so življenje izgubile še tri osebe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Steve_Fields 15:21 25.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦