Slovenija
19650 ogledov

Stanje po regijah: Ti kraji po številu okužb izstopajo

Covid-19 v Sloveniji Profimedia
Trdno v rumenem ostaja le še posavska regija.

"Današnji podatki žal nakazujejo, da se epidemiološke razmere v Sloveniji poslabšujejo," je na tiskovni konferenci povedala uradna vladna govorka za covid Maja Bratuša. "Potrjenih je bilo največ okužb po 9. februarju, ko je bilo 1.336 novih okužb."

Ob 6.979 opravljenih PCR testih je bilo v torek opravljenih 1.288 potrjenih okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 18,5 odstoten. 

Novinarska konferenca | Avtor: Vlada RS Vlada RS

"Slabši so tako podatki za 14- kot 7-dnevno incidenco okužb na sto tisoč prebivalcev," je poudarila Bratuševa. 14-dnevna incidenca na ravni države znaša 489 okužb na sto tisoč prebivalcev.

Glede na število okužb izstopajo naslednje občine: Brezovica (21), Domžale (21), Kamnik (25), Mengeš (10), Gorenja vas - Poljane (16), Jesenice (19), Kranj (24), Škofja Loka (17), Celje (45), Velenje (33), Žalec (25), Koper (53), Piran (25), Nova Gorica (41), Sežana (16), Novo mesto (27), Ljubljana (154) in Maribor (39). 

Trdno v rumenem le še posavska regija

Sedemdnevno povprečno število dnevnih potrjenih okužb znaša 855, še včeraj je bila 829. V bolnišnicah se zdravi 500 bolnikov, sedem manj kot včeraj. Glede na vladni semafor sproščanja ukrepov se na državni ravni nahajamo v oranžni fazi. "Tri regije so obarvane rumeno - posavska, jugo-vzhodna in primorsko-notranjska regija," je povedala Bratuševa. "Posavska je edina regija, ki še izpolnjuje pogoje za rumeno fazo."

Novinarska konferenca | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Vlada bo o ukrepih odločala danes

Vlada bo po besedah Bratuševe danes podrobneje preučila epidemiološke razmere tako na ravni države kot posameznih regij tej na tej podlagi sprejela odločitve o morebitnih spremembah ali dopolnitvah trenutno veljavnih ukrepov. 

V bolnišnicah se zdravi 500 pacientov, 99 jih je na oddelkih za intenzivno nego, tri več kot včeraj. "V bolnišnice je bilo sprejetih 54 bolnikov, odpuščenih jih je bilo 52," je povedala Bratuševa. "Četudi je v bolnišnicah danes nekoliko manj bolnikov, ugotavljamo, da se je trend hospitalizacij obrnil navzgor."

Novinarska konferenca | Avtor: Vlada RS Vlada RS
Novinarska konferenca | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Žal so zabeležili tudi devet smrti bolnikov s covid-19.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 12:52 24.marec 2021.

    Strah je treba vzdrževat, ker samo tako lahko pripraviš narod, da upošteva še tako nelogične in neumne ukaze oziroma ukrepe.