Slovenija
149 ogledov

Stanovalce pozivajo k prijavi

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Stanovanjski sklad poziva stanovalce, naj vložijo prijavo. Lebanova: le tako bomo lahko izpeljali morebitne odpovedi najemnih pogodb.

"Iz ajdovske policijske postaje smo prejeli dopis, da nismo upravičeni do podatkov o odvisnikih in preprodajalcih prepovedanih drog," je glede izselitve "problematičnih" najemnikov iz vipavske soseske Domina povedala Nataša Leban, direktorica novogoriškega stanovanjskega sklada. "Sestali smo se tudi s predstavniki republiškega stanovanjskega sklada in ugotovili, da bomo morali izpeljati morebitne odpovedi najemnih pogodb le na osnovi obstoječe stanovanjske zakonodaje."

V ta namen so izvedli tudi tako imenovano Akcijo za sožitje, varnost in mir. "Z njo želimo spodbuditi stanovalce, da bi kdo napisal kakšno konkretnejšo anonimno prijavo, da bi imeli nekaj v rokah, na podlagi česar bi lahko opravili izselitev," je povedala Lebanova. "Pozivamo jih k aktivnejšemu in podrobnejšemu sporočanju morebitnih kršitev hišnega reda, medsosedskega sožitja, določb najemnih pogodb in izvajanja prepovedanih dejavnosti ali opravljanja poslovnih dejavnosti brez soglasja."

Med stanovalci soseske je završalo, potem ko so izvedeli, da je stanovanjski sklad v neprofitna stanovanja v bloku v neposredni bližini šole in vrtca v Vipavi naselil osebe, za katere naj bi bilo po poročanju različnih medijev znano, da se ukvarjajo z razpečevanjem in uživanjem prepovedanih drog. Stanovalci, podpira jih tudi vipavski župan Ivan Princes, od stanovanjskega sklada zahtevajo, naj  "preprodajalce in uživalce prepovedanih drog izselijo".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.