Slovenija
20 ogledov

Stanovalcem vzeli parkirišča

Parkiranje na Taboru Anže Petkovšek
Tabor. Zdaj lahko parkirajo le gostje hotela Park in obiskovalci doma starejših.

"Nihče nas ni nič vprašal ali obvestil, da nam bodo vzeli okoli 40 parkirnih prostorov. Samo postavili so stebričke," se jezi ena od stanovalk Tabora in dodaja, da lahko zdaj pod njihovimi okni parkirajo avtobusi. Protestno pismo so zato že naslovili na župana Zorana Jankovića, a odgovora z Mestne občine Ljubljana (MOL) še niso dobili.

Na Oddelku za gospodarske dejavnosti in promet MOL pojasnjujejo, da so 29 parkirnih prostorov, ki so bili v občinski lasti, ne v lasti stanovalcev, zdaj namenili gostom hotela Park in obiskovalcem Doma starejših občanov Tabor.

Kupčija ali zamenjava

Stanovalka ocenjuje, da gre za kupčijo, na MOL pa pravijo, da gre za zamenjavo. Pojasnjujejo, da je hotel Park do zdaj parkiral na lastni ploščadi na Vidovdanski cesti, kjer je imel 25 parkirišč za avtomobile in dva za avtobuse, zdaj pa je v zameno za to dobil parkirišča na Taboru, na katerih so prej parkirali stanovalci. MOL je zato, kot pravijo, lahko med drugim uredila kolesarsko pot po Vidovdanski cesti, parkiranje in podzemne zbiralnice za ločeno zbiranje odpadkov ter umirila promet.

Ne več "pod oknom"


Na MOL dodajajo, da so stanovalci tako in tako večinoma parkirali v garažah na dvorišču bloka, le malo pa na javnih površinah na podlagi dovolilnice: "To bo mogoče še naprej, vendar ne več natančno 'pod oknom'." Zagotavljajo tudi, da bodo v naslednji fazi uredili nove parkirne prostore na severni strani parka Tabor (podaljšek Slomškove ulice), dodatna parkirišča pa bodo pridobili tudi tako, da bodo na okoliških cestah uvedli enosmerni prometni režim. Kje naj do takrat parkirajo, se sprašuje stanovalka: "Ob drugih blokih so bila že zdaj vsa parkirišča zasedena."

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:19 30.avgust 2013.

    Dejstvo in edina resnice je , da Hotel Tabor ne bi smel dobiti obratovalnega dovoljenja , ker nima po zakonu zagotovljenih svojih lastnih ali pa od MOL-a ZAKUPLJENIH parkingov ! Enako velja tudi za dom st. občanov. Njim se lahko ...prikaži več samo ODDA za PLAČILO POSAMEZNI PARKIRNI PROSTOR. Vsako zastojnkarstvo in flancanje o nekakšni zamenjavi - ali je Tabor lastnik Vidovdanske ulice ali MOL, je oprostite čista KORUPCIJA. Nobeden funkcionarne more podeliti družbeno ssvojino v BREZPLAČNI najem PRIVATNI gospodarski družbi ali osebi !