Slovenija
27 ogledov

Stanovalci na poroko, vlomilci v hišo

Vlom Shutterstock
Manj v stanovanja, več v kioske, hiše in gospodarska poslopja.

"Osumljeni so najprej kradli kovinske predmete, dele kmetijskih strojev, orodja, gradbeni material, nafto in izvrševali priložnostne tatvine, potem so postajali vse drznejši in začeli vlamljati tudi v stanovanjske hiše, iz katerih so odnašali predvsem denar in zlatnino," je o štirih nepridipravih, ki so jim slovenjgraški policisti stopili na prste v prejšnjih dneh, dejal komandir Policijske postaje Slovenj Gradec Dimitrij Gaberšek.

Oborožili so se s pištolo

Policisti sumijo, da je četverica – gre za 31-letnico iz Slovenj Gradca, 21-letno žensko in 30-letnega moškega doma z območja Raven ter 30-letnega moškega z območja Dravograda – od konca leta 2012 vlomila v najmanj 42 stanovanjskih hiš na območju omenjenih občin, ob tem pa jih sumijo še storitve 13 drugih tatvin. 


Preiskava pa še ni končana, saj policisti sumijo, da bi lahko imela omenjena četverica, za katero je preiskovalna sodnica po zaslišanju odredila pripor, na vesti še vsaj deset kaznivih dejanj. Na vlome so se vselej dobro pripravili, dlje opazovali stanovalce in hiše izbirali tudi glede na videz. Ko so stanovalci zapustili hišo, so se prepričali, da bodo dlje odsotni, ker so šli na kakšno praznovanje ali celo poroko, nato pa šli v akcijo.

Nadeli so si posebna oblačila, ki so jih po dejanju uničili, in se oborožili tudi s pištolo. Sicer pa je število vlomov v stanovanjske hiše, gospodarska poslopja, zlasti pa v kioske v primerjavi z enakim obdobjem lani na območju celotne Policijske uprave Celje letos bistveno večje kot lani, manj pa je vlomov v stanovanja.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.