Slovenija
60 ogledov

Stanovanj nočejo dati

Ključi od stanovanja Boštjan Tacol
Noben ponudnik se ni javil na razpis Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana.

Noben ponudnik se ni javil na razpis Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana (JSS MOL), da skladu vsaj za 20 let izroči svoje stanovanje, ta mu zanj plačuje profitno najemnino, JSS MOL pa ga nato oddaja v neprofitni najem, razliko med profitno in neprofitno najemnino pa poravna sam.

"Vsekakor bi bili veseli ponudb, saj bi tako lahko rešili nekaj upravičencev, ki so bili uspešni na 15. javnem razpisu za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem," pravi direktor JSS MOL Sašo Rink in dodaja: "Glede na dejstvo, da na razpis nismo prijeli ponudb, se bomo o nadaljnjih korakih in morebitni ponovitvi odločili v naslednjem letu."

Komentarjev 2
  • brencl 21:29 14.december 2013.

    Za razpis jih verjetno niti ni veliko vedelo. Sicer pa je v teh razmerah oddajanje zelo nehvaležen posel - slaba zaščita lastnika in njegovega premoženja, pravni nered in zavlačevanja postopkov, pretirana zaščita najemnika in socialna konotacija najema, itd.Prav tako ...prikaži več je stroškovno vprašljivo tako oddajanje, saj na koncu koncev bi davek na dohodek in davek na premoženje pobrala več, kot bi bilo zaslužka. Kje pa je šele amortizacija in drugi stroški, vezani na lastnino oz. njeno uporabo.Kaj pa se večinoma dogaja z neprofitnimi stanovanji pa tako ali tako vsi vemo. Zakaj se raje ne razmišlja o uvedbi tako imenovane "obratne hipoteke", kjer občina ali mesto po smrti lastnika prevzame stanovanje, lastniku-uporabniku oz. zakoncema pa omogoči dosmrtno bivanje v njem ali v domu in hkrati prevzame obvezo pokrivanja stroškov.Taki sistemi so se v tujini že kar dobro udomačili.

  • erikkk 20:01 14.december 2013.

    Boljša varijanta je da ga dajo preko agencije za nepremičnine v najem... višino najemnine si določajo sami pa pogodbo lahko prekinejo ko jim paše ...