Slovenija
13 ogledov

Stanovanja DUTB na trg šele prihodnje leto

Ljubljana 04.10.10, Celovski dvori, bloki, stanovanja, foto: Benjamin Kovac Benjamin Kovač
Če ste nameravali kupiti poceni stanovanje od slabe banke, boste morali še počakati. Trenutno nimajo v lasti še nobenega, prva naj bi bila na trgu v začetku prihodnjega leta.

Družba za upravljanje s terjatvami (Dutb) bo prva stanovanja, ki jih bo dobila v last, na trg ponudila šele prihodnje leto. Na Dutb namreč pravijo, da imajo doslej v lasti le 40 nepremičnin v vrednosti 15 milijonov evrov, zaenkrat pa niso lastniki nobenega stanovanja.

Cene bodo tržne, brez popustov

Bodo pa v kratkem prevzeli sosesko Nokturno na Markovcu nad Koprom, ki so jo kupili na majski dražbi in jo bodo trgu ponudili v začetku prihodnjega leta. Stanovanja naj bi po tržnih cenah ponudili v prodajo ali najem. Prav tako še ne morejo začeti prodaje stanovanj v Celovških dvorih, saj stečajni upravitelj Vegrada prenosa še ni začel.

Ker pa je večina kreditov, ki so bila prenesena na Dutb, zavarovana z nepremičninami, izvršni direktor slabe banke Torbjörn Mansson pričakuje, da bodo v prihodnje postali lastniki še veliko več nepremičnin. Njihov cilje, da jih prodajo že tekom stečajnega postopka, če pa ne bodo dosegla primerne vrednosti, jih bo Dutb prevzel v svojo last.

Stečaj Športnega centra Pohorje še ni izključen

Na Dutb so kot primer dobrih praks pri reševanju podjetji v težavh izpostavili tudi Šporni center Pohorje, a je Mansson le pojasnil, da konkretnih pojasnil še ne morejo dati, saj še vedno iščejo optimalno rešitve. Še vedno se pogajajo o možnosti, da bi žičnice delovali pozimi, v igri pa ostaja tudi možnost bankrota. Ponudbe konzorcija podjetji, ki so napovedala odkup terjatev in lastniškega deleža športnega centra, pa doslej na slabi banki še niso prejeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.