Slovenija
27 ogledov

Stanovanja ponudil tudi Mandarič

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Ponudba. Koprski stanovanjski sklad kupuje do 150 neprofitnih najemnih stanovanj. Ponudbi podali GPG inženiring ter Mandaričev MM finansiranje.

Na razpis Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper za nakup od 120 do 150 novih neprofitnih najemnih stanovanj sta prispeli dve ponudbi. Kot prva je prispela ponudba podjetja GPG inženiring. Ta je za stanovanja s pripadajočimi parkirnimi mesti ponudil končno ponudbeno ceno 31,4 milijona evrov, ponudbena cena za kvadratni meter stanovanjske površine skupaj z DDV tako znaša 2.620 evrov. Gre za stanovanja, ki se gradijo na Markovcu pri Kopru.

Za 18 milijonov evrov ceneje

Kot druga je prispela ponudba podjetja MM finansiranje, ki je v lasti ameriškega poslovneža srbskega rodu Milana Mandariča, direktor podjetja pa je nogometaš ter koprski občinski svetnik Mladen Rudonja. Končna ponudbena cena z vsemi pripadajočimi parkirnimi prostori, ki jo je ponudilo podjetje MM finansiranje, je 13,2 milijona evrov. Kot nam je po današnjem odpiranju ponudb povedal Mladen Rudonja, so za neprofitna najemna stanovanja, ki naj bi jih zgradili v tako imenovanem kompleksu Toncity, ponudili 1.695 evrov za kvadratni meter. Komisija bo v zakonskem roku prispeli ponudbi pregledala in ocenila ter izbrala najugodnejšega končnega ponudnika.

Toncity na sodišču

Ponudbeni ceni se sicer precej razlikujeta, spomnimo pa, da na koprskem sodišču zaradi zemljišča Toncity, kjer naj bi stanovanja gradilo podjetje MM finansiranje, potekata tako civilni kot tudi kazenski postopek. Zaradi domnevno sporne prodaje, s katero je zemljišče ob Ferrarski ulici v središču Kopra leta 2007 prešlo v last poslovneža Milana Mandariča, družba Toncity Pacifik Investicije v tožbi zoper njihovega nekdanjega direktorja Andreja Grahorja, družbe Koperinvest, MM Investicije in MM Finansiranje zahteva razveljavitev prodajne pogodbe ter 25 milijonov evrov odškodnine. Koprski kriminalisti pa so v zvezi z zemljiščem Toncity pred kratkim kazensko ovadili štiri direktorje.


Potrebovali bi jih še vsaj 200

Koprski stanovanjski sklad želi sicer z nakupom do 150 stanovanj zmanjšati stisko po potrebi neprofitnih stanovanj v Kopru. Ocenjujejo, da bi ta hip potrebovali okoli 200 neprofitnih najemnih stanovanj, trenutno pa jih imajo okoli 700. Stanovanja naj bi prevzeli najkasneje do konca leta 2012. Iz razpisa je razvidno, da stanovanjski sklad kupuje 30 stanovanj za samske (20–30 kvadratov), 33 stanovanj za dvočlanske (30–45 kvadratov), 37 za tričlanske (45–55 kvadratov) in 26 stanovanj za štiričlanske družine (55–65 kvadratov).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.