Slovenija
14 ogledov

Stanovanja prodana, delavci praznih rok

Glockenbachsuiten Žurnal24 main
21 izmed 25 stanovanj v elitni münchenski soseski je prodanih, a delavci iz Slovenije še prejšnji teden niso prejeli plač za februar.

Skupina sindikalistov iz ZSSS se je prejšnji četrtek udeležila protestov v Nemčiji zaradi zlorab iz Slovenije napotenih delavcev. Skupina več kot 20 delavcev ni prejela plač od februarja 2015. "Po izračunih delavcev niso v času od sredine februarja do 20.4.2015 dobili izplačanih skupaj 8378 delovnih ur," je pojasnil Goran Lukič, samostojni svetovalec pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije.

22 tisoč evrov za kvadratni meter

Četudi naj bi bila stanovanja v elitni münchenski soseski na križišču med Erhardt- in Fraunhoferstraße, kot piše nemški Abendzeitung, večinoma prodana, delavci za opravljeno delo niso bili plačani. Nekaj stanovanj se še prodaja, pri čemer najvišja cena kvadratnega stanovanja znaša 22.092 evrov. "Penthouse" stanovanje v velikosti 153 kvadratnih metrov stane 3,19 milijona evra. Prokuristka podjetja Concept Bau Andrea Herzer je za Abendzeitung povedala, da je praznih stanovanj ostalo le malo. "21 izmed 25 stanovanj je že prodanih," je dejala.

Jezni delavci pred luksuzno stavbo

Skupina 20 delavcev, ki jih je v Nemčijo poslalo slovensko podjetje Pejgrad& Partnerji, po navedbah ZSSS gradijo navedeni objekt. "V poznih večernih urah v četrtek se je sicer glede plačila delavcev nekaj premaknilo," je dejal Lukič.  "A predstavljajte si ta absurd, ki smo si ga lahko ogledali v centru Münchna: jezni delavci z mizerijo od plačila stojijo pred eno izmed najbolj elitnih stanovanjskih objektov v Münchnu."

Komentarjev 1
  • nesehecat 16:05 11.maj 2015.

    kakor mi z bosanci, tako švabi z nami...