Slovenija
27 ogledov

Stanovanja v Celovških dvorih vendarle kmalu naprodaj?

ljubljana 23.03.11,  Celovski dvori, povacan kriminal, vlomi, tatvine, preprodaj Anže Petkovšek
DUTB dobila zeleno luč za prevzem Celovških dvorov. Višje sodišče v Ljubljani je namreč zavrnilo pritožbo NLB na sklep o delni končni razdelitvi stečajne mase propadlega Vegrada-AM, ki je bil investitor Celovških dvorov.

V praksi to pomeni, da je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) dobila zeleno luč za prevzem stanovanj v Celovških dvorih, je za Finance pojasnil Klenovšek.

Vsi postopki prevzema stanovanj bi bili lahko končani v roku enega meseca, je še povedal Klenovšek, ki ga je višje sodišče tudi pozvalo, da pripravi nov delni načrt končne razdelitve.

V DUTB so povedali, da odločitev sodišča še ni pravnomočna, zato je ne želijo komentirati.

Slaba banka je v začetku lanskega leta sklenila, da bo 227 stanovanj v Celovških dvorih prevzela, jih obnovila in jih nato prodajala sama. A se je zapletlo pri prenosu 110 milijonov evrov vredne terjatve, ki jo je imela NLB do Vegrada-AM.

Na koncu je bilo namreč na DUTB prenešene le 70,6 odstotka terjatve. S tem se je začela pravna vojna med NLB in DUTB, v kateri je banka želela prek sodišča doseči novo razdelitev stečajne mase.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.