Slovenija
54 ogledov

Stanovanja za mlade družine

Tako je ena od najemnic od župana in direktorice občinskega sklada prejela ključ Žurnal24 main
Predaja ključev. Devet mladih družin v neprofitna stanovanja v Šempasu.

Devet mladih družin je včeraj prejelo ključe neprofitnih stanovanj v stanovanjskem objektu v Šempasu.

Še čakajo. Od 180 prosilcev, kolikor se jih je prijavilo na letošnji razpis Stanovanjskega sklada Mestne občine Nova Gorica za neprofitna stanovanja, je 101 že dobil stanovanje. Ker so reševali tudi nekatere prosilce s predhodnega razpisa, je vseh prosilcev na čakanju še 90.

“To je nadgradnja novogradenj, ki ostajajo naša prioriteta, saj z njimi dosežemo najnižjo ceno, a če se pojavljajo potrebe – in letos so se –, potem je tudi to dobra rešitev,” je odkup polovice stanovanj v stanovanjskem bloku, ki ga je leta 2008 zgradilo podjetje Zemono, komentirala direktorica občinskega stanovanjskega sklada Nataša Leban.

180 evrov najemnine
Pojasnila je, da so za kvadratni meter odšteli 1.500 evrov, kar je v okvirih, ki jih določa strategija stanovanjskega sklada. Zadovoljni novi najemniki bodo zanje plačevali okrog 180 evrov neprofitne najemnine na mesec, tisti z nižjimi dohodki pa lahko zaprosijo tudi za subvencijo.

Konec prihodnjega leta bo v Novi Gorici na voljo od 45 do 50 novih neprofitnih stanovanj
Nataša Leban (na fotografiji na sredini)

Na podlagi dogovora z republiškim stanovanjskim skladom so prosilcem letos že zagotovili tudi 15 neprofitnih stanovanj v Ajdovščini in 30 v Vipavi, kar je pomembno prispevalo k zmanjšanju števila števila tistih na 
čakalni listi.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.