Slovenija
195 ogledov

Stanovanje in denar

Julijana Germšek (desno) in Viktorija Avbelj Nada Černič Cvetanovski
Neuspela 
poravnava. Žena bivšega direktorja stanovanja ni pripravljena vrniti ali doplačati.

Julijana Germšek je zavrnila poravnalno ponudbo družbe Rudar Senovo, ki je predlagala, naj za stanovanje, ki ga je kupila, doplača 14 tisoč evrov ali pa ga vrne in ji bo Rudar vrnil 13 tisoč evrov kupnine.

“Ta ponudba je neresna, saj ne upošteva vložka v obnovo stanovanja,” je na vprašanje Žurnala24, zakaj se ne želi poravnati z Rudarjem, odgovoril njen pooblaščenec Dušan Medved. Ker poravnave ni bilo, bo o zadevi odločala sodnica Branka Drozg.

Prepoceni do stanovanja

Rudar izpodbija kupoprodajno pogodbo z Germškovo, ženo nekdanjega direktorja te družbe Edmunda Germška. Ta je namreč pred štirimi leti, malo pred upokojitvijo, svoji ženi za 13 tisoč evrov prodal stanovanje v središču Krškega, kar je po mnenju novega vodstva prenizka cena. Germškova se izgovarja, da je bilo stanovanje v zelo slabem stanju, v teh letih pa ga je že obnovila.

Tudi Germšek na sodišču

Sočasno na Okrožnem sodišču v Krškem zaradi prodaje tega stanovanja teče postopek zoper Germška, ker naj bi zaradi prodaje pod ceno zlorabil položaj. Sodišče je že zaslišalo štiri izvedence gradbene stroke, ki so podali različna mnenja o vrednosti stanovanja, za katero Germšek trdi, da je bilo v razsulu.

Leonida Jukić, zaposlena v Rudarju, ki je sicer pripravljala kupoprodajne pogodbe, je pripravo pogodbe v tem primeru zavrnila, ker se ji je zdela “sporna zaradi prenizke cene, ker ga je direktor prodajal svoji ženi, ker je bilo kar nekaj časa prazno, kar ni bil običaj, in ker ga niso ponudili prosilcu, ki se je zanj potegoval”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.