Slovenija
31 ogledov

Stanovanjski sklad z drugega planeta

Nina Oštrbenk Saša Despot
Hvala, ampak državnih nepremičninskih posrednikov ne potrebujemo.

Je naloga republiškega stanovanjskega sklada, da kupuje stanovanja na trgu in jih nato oddaja po enakih ali višjih cenah, kot so na trgu? Po mojem mnenju ne, saj sklad ni nepremičninski posrednik, ampak bi moral skrbeti, da do doma po primerni ceni (ki je dosti nižja od tržne) pridejo mladi, mlade družine, predvsem pa tisti, ki stanovanjskega problema ne morejo rešiti sami.

Na skladu so se odločili drugače in za 11 milijonov evrov kupili 154 stanovanj; na razpisu so jih vse skupaj ponudili 382, oddali le 109. Z rezultati so zadovoljni, čeprav bi v šoli dobili nezadostno oceno, saj so jih oddali le 29 odstotkov. Pravijo, da je to zato, ker je ta model pri nas nekaj novega. Kot bi bil četrtošolec zadovoljen z enico na prvem preverjanju znanja, ker je to zanj nekaj novega. In kaj sploh je tu novega? Le to, da morajo najemniki stanovanja opremiti. Zakaj je sklad kupil le 19 stanovanj v Ljubljani, kjer je zanje največ povpraševanja? Ker je treba skrbeti za celo državo, ne le Ljubljano, pravijo. Ampak drugod ni povpraševanja, stanovanja so ostala prazna; na sedmih od 20 lokacij sklad ni oddal niti enega stanovanja. In to kljub analizi, ki so jo naredili in je ne želijo pokazati, ker je poslovna skrivnost. Kakšna skrivnost, saj ste državni sklad?!

Odgovornost. Bo kdo kdaj odgovarjal, ker je sklad pod prejšnjim direktorjem kupil hiše v Pivki, ki jih nihče noče, ker je zdajšnji direktor kupil stanovanja, ki jih nihče noče? Ne, bo pa, če bo šlo tako naprej, vsako leto več milijonov evrov ležalo v praznih nepremičninah.

Komentarjev 1
  • Fertel 00:02 06.april 2013.

    Malo hecna anketa....Živite v lastniškem ali najemniškem stanovanju oziroma hiši?a)dassb) ne------------------------------------------------a) v najetem stanovanju, hišib) v lastnem stanovanju, hiši