Slovenija
102 ogledov

Stanovnik ne bo več predsednik zveze borcev

Janez Stanovnik je mlade pozval, naj stopijo pod prapor partizanstva. (Foto: IFP Žurnal24 main
Predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Janez Stanovnik je iz zdravstvenih razlogov odstopil s funkcije, so po današnji seji predsedstva sporočili iz zveze.

Predsedstvo je na današnji seji tudi predlagalo, naj glavni odbor imenuje Janeza Stanovnika za častnega predsednika, "v znak velikega spoštovanja in priznanja za njegovo dolgoletno uspešno vodenje zveze".

Glavnemu odboru so v predsedstvu še predlagali, naj funkcijo predsednika zveze do 29. septembra 2015, ko bi se Stanovniku iztekel mandat, opravlja Tit Turnšek. Kot so zapisali v zvezi, bi bilo novega predsednika namreč treba izvoliti iz vrst najaktivnejših sedanjih članov, ki "so v zvezi in v javnosti doslej nesporno izpovedovali popolno privrženost vrednotam narodnoosvobodilnega boja".

Predsedstvo pa je na seji razpravljalo tudi o stanju v slovenski družbi in državi. Kot so zapisali v izjavi po seji, politična stabilizacija zahteva odgovorno ravnanje vseh udeležencev zakonodajne oblasti, tako vlade kot opozicije.

Komentarjev 3
  • KLOBO 18:13 08.oktober 2013.

    "Janez Stanovnik naj bi prejemal dve pokojnini v skupni vrednosti sedem tisoč evrov."" UPAM , DA MU OSTANE ŠE KAJ ZA MAKARONE, DA NE PONUCA VSE ZA SVOJE USRANE PLENICE !!

  • KLOBO 18:11 08.oktober 2013.

    Nekateri od teh 16.000 jih je leta 1945 pa še skakalo iz levega v desno jajce, sedaj pa imajo podedovano penzijo od svojih krvoločnih očetov in mater, ki so pobili 25.000 slovenskih fantov, deklet in otrok !!

  • Avatar čavez
    čavez 17:43 08.oktober 2013.

    Imamo še 16.000 borcev, po večini teh 16. tisoč se je borilo v planicah s svojimi iztrebki.