Slovenija
111 ogledov

Stanovniku iz naslova pokojnin 7 tisočakov?

dan upora proti okupatorju stanovnik Boštjan Tacol
Predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Janez Stanovnik naj bi prejemal dve pokojnini v skupni vrednosti sedem tisoč evrov.

Stanovnik naj bi tako na mesec prejemal 1803 evre borčevske pokojnine in 5291 evrov na mesec za delo v Evropski komisiji Združenih narodov v Ženevi, poroča spletni portal Požareport, ki se sklicuje na pismo, ki je zaokrožilo po spletu.

Povprečje: 621,29 evra

Če podatki držijo, to pomeni, da ima Janez Stanovnik, ki je še v petek na proslavi ob dnevu upora govoril o nujnosti pravičnega porazdeljevanja bremena v krizi, več kot desetkrat višjo pokojnino od slovenskega povprečja. Slovenski upokojenec je marca v povprečju prejel bruto 621,29 evrov (neto znesek je le nekaj evrov nižji), kažejo podatki Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. 

Prvi mož borčevske organizacije bo višino svojih prejemkov komentiral po praznikih.

Komentarjev 59
  • McBobo 00:17 01.maj 2012.

    Še danes zagovarjam odcepitev Slovenije od Jugoslavije in bi danes isto volil, kot sem pred 21 leti. Bi bil pa danes za priključitev Slovenije k Avstriji in to iz razloga, da slovenski narod je priden za delati, za vladati pa čisti antitalent.

  • francek 12:28 30.april 2012.

    KDO PA JE POKRADEL SLOVENIJO BELI ALI RDEČI?

  • francek 12:23 30.april 2012.

    ČE JE BILO POD KOMUNIZMOM TAKO FAJN, ZAKAJ JE PA KOMUNIZM CRKNU PO CELEM SVETU.